DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Lewis és én, az emberek ezt akarják látni

Viszonylag nagyobb különbséggel utasította maga mögé Lewis Hamiltont Max Verstappen az USA Nagydíj időmérő edzésén, de legfőbb riválisa így is mellőle indulhat majd. Szerinte pont ezt szeretnék a rajongók.

Max Verstappen Monza után szerezte meg ismét a pole-pozíciót, amely pályafutása során már a 12. volt, csapattársa pedig – bár sokáig neki állt a zászló – a harmadik helyet szerezte meg, miután megzavarta a csepergő eső az utolsó percekben.

„Izgalmas időmérőnk volt, már a Q2-ben is nyomni kellett, hogy meglegyen a továbbjutás a keményebb keverékeken. Ezt követően a harmadik szakaszban az első köröm nem volt valami jó” – ecsetelte Danica Patricknek Max Verstappen.

„Az utolsó szektorba érve kicsit elkezdett szemerkélni az eső, nem voltam benne biztos, hogy meg tudom csinálni a kört, de végül sikerült megkaparintanom a pole-t, aminek nagyon örülök. Elégedett vagyok az utolsó körömmel, persze mindig van lehetőség egy kis javulásra, de szerintem ma többé-kevésbé mindent kihoztunk magunkból.”



„Olyan keményen fogunk dolgozni holnap, amennyire csak tudunk, csapatként az első és a harmadik helyet szereztük meg, ami erős teljesítmény. Lewis indul mellőlem, és szerintem az emberek pontosan ezt akarták látni, de nem lehet más a célom, mint megnyerni a vasárnapi futamot.”

Sergio Perez állt az élen az első gyorsköröket követően, de végül csapattársa és Hamilton is állva hagyta az utolsó másodpercekben: „Ez nagyon szoros volt, de csapatként nagyszerű munkát végeztünk” – kezdte Perez, akit óriási hangorkán fogadott, miután sok mexikói rajongó látogatott el Austinba.

„Az utolsó köröm nem volt eléggé jó. Az első szektort nem tudtam jól megcsinálni, aztán egy kis eső is elkapott engem a harmadik szektorban, emiatt pedig vesztettem némi tapadást az utolsó kanyarokban, ott pedig el is dőlt, hol zárom a kvalifikációt, de itt a rajtpozíció nem annyira releváns, így izgatottan várom a versenyt.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: