DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Marko: A versenytempónk 2-3 tizeddel gyorsabb lehet

A Red Bull főtanácsadója szerint jó esélyeik vannak az USA Nagydíjának megnyerésére. A közepes abroncsokon remekül viselkedik az autó, Perez harmadik rajtkockája pedig szintén nagy segítség lehet.

A pénteki szabadedzéseken, különösen délelőtt egészen rosszul festett még a helyzet a Red Bull-Honda szempontjából. Több mint egy teljes másodperces lemaradásban volt Max Verstappen a két Mercedestől és csak arra tudtak gondolni az energiaitalosoknál, hogy ez a hétvége a kármentésről fog szólni.

A főtanácsadó szerint azonban az istálló egészen kiváló munkával felzárkózott, majd meg is előzte Hamiltonékat egy olyan pályán, ami a szakemberek szerint abszolút a Mercedesnek kedvez. „Az első szabadedzést követően folyamatosan sikerült a korábban fellépő hibákat orvosolni, lépésről lépésre javult a tempónk. Azt se feledjük viszont, hogy Max Verstappen elképesztően jó kört rakott össze a legfontosabb pillanatban, hihetetlenül jó időmérőt zárt, ennek köszönhető az első rajtkockája” – mondta el véleményét az ORF televízióban Helmut Marko.

„Az a tény, hogy Sergio Perez harmadikként végzett a kvalifikáción, szintén nagy segítségünkre lehet, nemcsak Verstappen esetleges győzelméhez kellhet, hanem, tekintettel Valtteri Bottas kilencedik rajthelyére, a konstruktőri bajnokságban is fontos lehet.”

A Red Bull lenyomhatja erőből a Mercedest Amerikában?


„Nem kell aggódnunk a hosszú etapok miatt, a közepes keveréken a hosszabb meneteknél is két-három tizeddel gyorsabbak voltunk a Mercedesnél, ez pedig alapvetően meghatározhatja a verseny végkimenetelét” – tette hozzá Marko.

Az ellenfél táboránál már nincs ekkora ok az ünneplésre. „A pénteki, jól sikerült szabadedzések után egyáltalán nem jó irányba indultunk el a beállításokkal. Mindig kompromisszumot kell hozni ezen a pályán, hogy inkább a pálya első, vagy a második felén kerüljenek a gumik a legjobb működési tartományba. Ezt a feladatot ezúttal nem sikerült jól megoldanunk, a Q3-ban látszott, hogy Verstappent semmi sem állíthatja meg, meg is kaparintotta a pole-pozíciót” – kesergett Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: