DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel nem véletlenül maradt le ennyire

Több, mint egy másodpercet kapott csapattársától és a vert mezőnyben végzett a négyszeres világbajnok Austinban az első edzésnapon. De Vettelék eleve erre készültek, mindent a vasárnapért.

Mint korábban megtudhattuk, Sebastian Vettel autójában teljes erőforráscserét hajtanak végre az USA Nagydíjának hétvégéjén. Emiatt már a pénteki két szabadedzést is a versenybeállítások megtalálására fordította a négyszeres világbajnok, egyáltalán nem törődött az ideális egykörös tempóval. Hosszasan próbálgatta a kemény keverékű abroncsokat is.

„Semmi gond nincs a különbséggel, amennyivel a csapattársam gyorsabb volt nálam a második szabadedzésen. Teljesen más programot futunk, én sokkal inkább a vasárnapi napra keresgéltem a beállításokat, nagyrészt végig a legideálisabb versenytempó megtalálására fókuszáltunk” – mondta el Sebastian Vettel a Formula.hu riporterének a helyszínen.

Vettelt az edzés első percétől csak a vasárnapi beállítások érdekelték


„Próbálgattam a lehetséges legoptimálisabb versenybeállításokat a futamra, az időmérő nem igazán érdekel, hiszen a büntetés miatt úgyis a mezőny végéről indulok majd. Nem temetem el a vasárnapi esélyeimet, ezen a pályán bőven van lehetőség az előzésre. Úgy vélem, a versenyen ugyanolyan meleg lesz, mint most, ez az autóknak, a pilótáknak és a gumiknak is nagy kihívást jelent majd. Figyelnünk kell majd az abroncsokra, a fékekre, nehogy túlmelegedjenek.”

Mi a véleménye a rutinos német pilótának a kiélezett világbajnoki harcról? „Élvezem, hogy idén ilyen szoros a csata Verstappen és Hamilton között. Remélem, ezúttal Maxnek jobb esélyei és legfőképpen jobb autója lesz az évad végén, hogy sikerrel vívja meg a harcot Lewisszal. 2017-ben és 2018-ban nekünk is voltak esélyeink (a Ferrarival), de sajnos az évad hajrájára mindig kissé visszaesett a versenyképességünk, emiatt igazából nem tudtuk megnehezíteni Lewis dolgát a győzelem felé vezető úton” – ecsetelte véleményét Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: