DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen nem értette, mit csinál Hamilton

Már pénteken megkezdte a kakaskodást a két vb-aspiráns, de Verstappen nemcsak Hamiltonnal szenvedett meg. A forgalom folyamatosan hátráltatta őt, és értékelhető kört sem futott.

Elképesztő jelenetsort láthattunk az USA Nagydíj második szabadedzésén: ugyan még csak egy pénteki gyakorláson jártunk, a világbajnoki cím két várományosa, Max Verstappen és Lewis Hamilton máris egymásra talált, és valóságos versenyt produkáltak. A célegyenesben fej-fej mellett haladtak, majd az első kanyart is megpróbálták egyszerre bevenni, ám Hamilton jobb ritmusban ért oda, és a Red Bull előtt vágott ki onnan.

A holland az akció után nem is értette, mégis mi volt ez, és egyáltalán nem is takargatta az érzéseit. Előbb a rádióban titulálta „hülye idiótának” riválisát, majd félreérthetetlen kézjellel üzent neki. Mint a szabadedzések után elmondta, épp a gyorskörére készült akkor, Hamilton pedig ezt tette tönkre. „Mindannyian a körünkre készültünk, nem is értem, mi történt ott” – kommentálta az esetet a vb-éllovas, aki a második edzésen egyáltalán nem is teljesített időmérős kört. „A lágy gumikon végül nem futottam kört. Összességében nem volt könnyű odakint” – utalt a forgalomra, ami miatt szintén kifakadt.

Így pedig jócskán van min dolgozniuk a hétvége további részében, pláne, hogy az első gyakorláson közel egy másodperc volt a különbség közte és az Ezüst Nyilak között. Igaz, ez délutánra el is tűnt, Sergio Perez esetében mindenképpen, ami jó jel. „A pálya elég hepehupás, és nem volt könnyű megtalálni a kompromisszumot az autóval. Van néhány pozitívum, de igen, lesz ezzel még munkánk este. A rövid etap nem volt kifejezetten rossz. Egyszerűen csak káosz volt a forgalommal” – mondta Verstappen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: