DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Mercedes ráfarag idén a kiküszöbölhetetlennek tűnő motorproblémáira?

Christian Horner úgy véli, a Mercedes jelenlegi motormegbízhatósági küzdelmei rendkívül szokatlanok, és kulcsszerepet játszhatnak majd a bajnoki címért folyó harcban.

A Mercedes újra motort cserél Bottasnál az USA Nagydíjon, ám annak lehetőségét sem zárták ki, hogy erre a későbbiek során Hamiltonnál is szükség lesz. A finn négy futamon belül harmadszorra kap rajtbüntetést motorcsere miatt, amellyel a csapat egy folytonosan fennálló problémát igyekszik kezelni. 

Nem Bottas azonban az egyetlen, aki ezen a hétvégén a Mercedes-motor miatt bosszankodhat, ugyanis Sebastian Vettel (Aston Martin) és George Russell (Williams) is ugyanezért kap büntetést, ők ráadásul a rajtrács végéről indulnak majd. 

Toto Wolff a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, egyelőre nem teljesen értik, mi okozza a szokásosnál több motorproblémát, de igyekeznek úrrá lenni rajta.



Ez azonban semmilyen szempontból nem jön jól az évek óta domináló csapatnak, ugyanis bár a konstruktőri bajnokságot egyelőre vezetik, Lewis Hamilton egyéniben hat ponttal le van maradva a red bullos Max Verstappentől, hat futammal a szezon vége előtt.

Christian Horner, a rivális Red Bull csapatvezetője Austinban hangsúlyozta, hogy a megbízhatóság jó eséllyel kulcsszerepet játszik majd a bajnokságban. „A megbízhatóság döntő lehet, hiszen a pontszerzéshez ott kell lenned a verseny végén is” – mondta. 

Bottas Olaszországban és Oroszországban is új erőforrást kapott, ennek köszönhetően pedig az Austinban beszerelt kiegészítő motorral rengeteg alkatrész áll majd a rendelkezésére a szezon záró szakaszában. A Red Bull csapatfőnöke szerint a Mercedes ezért a „jutalomért” cserébe kockáztat, hiszen bár büntetést kapnak, a teljesítményük nő azáltal, hogy több motor áll a rendelkezésükre a hátralévő versenyeken. 

Minden esetre, Horner szerint rendkívül furcsa, hogy a német istálló épp a megbízhatósággal küszködik. „Egyértelműen ők voltak a megbízhatóság mércéje az elmúlt hat-hét évben, ezért szokatlan, hogy ilyen helyzetben vannak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: