DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ralf Schumacher: Ez már kínos az Aston Martinnak

Nem Vettel, hanem csapata hozza kellemetlen helyzetbe magát az utóbbi időben látott produkcióval – vélekedik a német. A vb-csatát is véleményezte: jelen állás szerint minden Hamilton mellett szól.

Egy kellemetlen momentum volt Sebastian Vettel egyetlen emlékezetes megmozdulása a Török Nagydíjon: a német volt az egyedüli, aki megpróbált száraz pályás abroncsra váltani az esős futamon, ami csúnya hibának bizonyult. Korábbi csapattársa, Mark Webber a német merészségét méltatta – mikor pedig egy másik expilótát, Ralf Schumachert kérdeztek, ő Vettel értékelése helyett az Aston Martin szenvedésére fordította a szót.

„Nem hiszem azt, hogy Sebastian kínos helyzetbe hozta magát. Inkább a csapat hozza kínos helyzetbe magát jelenleg” – mondta a német Skynak Schumacher. „A csomagjuk nem a megfelelő irányba halad, és nem úgy néz ki, hogy képesek fejleszteni, hiába van nagyon szoros együttműködésük a Mercedesszel. Természetesen az is bezavarhatott, hogy nagyon sok új alkalmazottjuk állt munkába.”



Vettel hullámzó teljesítményéről sokat elmond, hogy kétszer is második lett (a Magyar Nagydíjat beleértve, ahonnan kizárták), mégsem szerzett pontot a versenyek kétharmadán. Az egykori Williams-pilóta hasonló ingadozásra számít a folytatásban: „Nem hiszem, hogy Sebastiant túl sűrűn látjuk az első tízben, hacsak nem lesznek rajtbalesetek, mint Budapesten. Egyértelműen a McLaren és a Ferrari mögött állnak, sőt még az AlphaTauri mögött is. Nehéz szezonzárás lesz Vettel számára.”

A 46 éves német állást foglalt a világbajnoki címért zajló csatában is. Bár kiemelte, messze a vége, jelen pillanatban az üldöző szerepében levő – Max Verstappentől most hat pontra lemaradó – Lewis Hamiltonra tippelne.

„Valószínűleg nehéz lesz a vége a Red Bull számára, hacsak nem sikerül a motorteljesítményben tapasztalható kis különbséget ledolgozniuk a Mercedeshez képest. Fontos, hogy javuljanak, mert a Mercedes most az autó és a teljes csomag tekintetében is gyorsabb valamivel. Az utóbbi két futamon nagyon megerősödtek, ezért jelen pillanatban minden Lewis mellett szól. A Red Bull azonban egyértelműen nem adta még fel” – mondta Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: