DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Melbourne számára létfontosságú a 2022-es nagydíj megrendezése

Miután megjelent a 2022-es versenynaptár, sokakat reménnyel töltött el, hogy talán jövőre visszatérnek olyan régi kedvencek, mint Suzuka, Montreal vagy éppen Melbourne. Azonban a türelem véges.

Legalábbis ezt mondja Andrew Westacott, a melbourne-i pálya vezérigazgatója, aki szerint a 2022-es nagydíj megrendezése élet-halál kérdése a nagydíj jövőjét illetően. A 23 versenyt magába foglaló szezonban így sem jutott hely rengeteg olyan helyszínnek, amely az elmúlt években beugróként segítette az F1-et, de még Kína is kiesett.

A 2022-es Ausztrál Nagydíjra a tervek szerint április 10-én kerül sor, de Westacott szerint, ha azt sem sikerül megtartaniuk a Covid-19 miatti szigorítások okán, akkor könnyen lehet, hogy végérvényesen hátat fordít a Formula-1 az Albert Parknak.

 

2020-ban óriási cirkusz tört ki Melbourne-ben


„A jövő évi verseny számunkra mindent vagy semmit” – mondta a vezérigazgató az ausztrál Drive lapnak. „Szerintem komoly esélye van – tekintve mekkora a versengés a naptárba való bekerüléshez -, hogy a türelem véges és mi bizony már nagyon a határán vagyunk ennek.”

„Szóval, ha az a helyzet állna elő, hogy nem tudnánk megrendezni a 2022-es eseményt sem, akkor érthető lenne, ha az F1 valami alternatív helyszínt keresne Melbourne helyett, ugyanakkor biztosított engem a Sportért és rendezvényekért felelős miniszter, Martin Pakula, hogy nem lesz semmi gond, így magabiztos vagyok azt illetően, hogy 2022-ben végre ismét felbőgnek a motorok az Albert Parkban.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: