DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Jobb érzéssel töltené el az embereket, ha Max nyerne végül

Lewis Hamilton vagy Max Verstappen? Daniel Ricciardo szerint volt csapattársa sikere valami újat és izgalmasat hozhatna a Formula-1 számára. Aki megnyeri majd a vb-t, az bizonyára meg is érdemli.

Egy egész szezonon át tartó, ikonikus harc és egy sokáig emlékezetes szezon végéhez közelítünk, ahogy múlik az idő, s jelenleg bár úgy fest, hogy a Mercedest nem tudják letaszítani a trónról a konstruktőrök között, Lewis Hamilton egyeduralma mégis könnyen lehet, hogy véget ér idén.

Verstappen jelen pillanatban – hat versennyel a vége előtt – hat ponttal megy Lewis Hamilton előtt, de a Mercedes új fejlesztései úgy tűnik, beváltak, így talán némiképp hátrányban lehet a Red Bull a szezon hátralévő részében.



Daniel Riciardónak – aki hosszú szünetet követően versenyt tudott nyerni idén a McLarennel – nincsenek kívánságai a tekintetben, hogy kit szeretne a trónon látni év végén, de amondó, talán Max Verstappen végső sikere kissé feldobná a Formula-1-et.

„Azt hiszem, hogy talán a jobbik győzedelmeskedik majd kettejük közül” – kezdte az RN365-nek az ausztrál. „Az egész éves rivalizálásuk szemkápráztató rajongóként szemlélve az eseményeket, úgy gondolom, mindketten beleadtak mindent. Éppen emiatt gondolom azt, hogy azt a pozíciót foglalják el mindketten, ahol lenniük kell. Oda-vissza előzgetik egymást, szóval eléggé fair a jelenlegi állás, nekem pedig nincs preferenciám.”

„Szerintem az emberek szeretik, ha egy-egy új arc bukkan fel néha, így talán Max volna a népszerűbb választás, mivel ez neki az első bajnoki címe lehetne, ami mindenki számára újdonságként hatna. Ez a végeredmény alighanem jóleső érzést hagyna maga után az emberekben. Hacsak valami extrém balszerencse fel nem üti a fejét, azt hiszem, az a srác, aki megnyeri végül a vb-címet, megérdemelten teszi majd mindezt.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: