Steward
Héjas Szilárd
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. november 27. szombat
F1

A Hondánál sem akart mindenki kiszállni

Erre utalt a japánok motorját használó AlphaTauri csapafőnöke, Franz Tost: a felsővezetés egy része folytatta volna a Formula-1-es szerepvállalást. Az osztrák vezető nem tippeli meg, vajon visszatér-e egyszer a Honda.

2021 végén kiszáll a Honda a Formula-1-ből, mégsem fordít úgy hátat a Formula-1-nek, ahogy általában a távozó gyártóktól megszoktuk: 2022-ben még a sakurai központban fogják összeszerelni a motorokat, melyeket ezt követően a Red Bull rendelkezésére bocsátanak, az autósport más területein pedig újabb együttműködésekbe fognak bele közösen. A Honda felsővezetésében az sem volt egységes álláspont, hogy ki akarnak vonulni az F1-ből – ha hihetünk az AlphaTauri csapatfőnökének, Franz Tostnak.

„Nem beszélhetek a Honda menedzsmentjének és igazgatótanácsának nevében. De mint ismert, voltak egyes személyek, menedzserek, akik boldogok voltak a Formula-1-es részvétellel, és voltak mások, akik úgy gondolták, a cégnek más irányba kell elmennie. A Honda úgy döntött, hogy kiszáll a Formula-1-ből, ennek ellenére a cég és a Red Bull Technology a jövőben is szorosan együtt fog működni” – idézi a PlanetF1.com Tostot, aki a lehetséges visszatérésről is elmélkedett.„Hogy a Honda visszajön-e majd, azt nem tudhatom. Jelen állás szerint úgy döntöttek, befejezik az idei év végén. Számunkra és a Red Bull Racingnek fognak még motorokat biztosítani 2022-ben, a 2023-as évtől viszont az erőforrást a Red Bull Powertrain tervezi és építi. Hogy mi lesz később, azt majd meglátjuk” – folytatta az osztrák csapatfőnök.

Vele ellentétben a Hondánál egy prominens szereplő biztos benne, hogy – a márka történelmének korábbi fejezeteihez hasonlóan – a kiszállás csak időszakos lesz. Az F1-es részleg főnöke, Mashashi Yamamoto így fogalmazott: „Személy szerint úgy vélem, hogy igen, vissza fogunk térni. A jelenlegi helyzetben a Honda a karbonsemlegességre akar összpontosítani, azt a projektet fel kell gyorsítani. De ha jó irányba fog haladni, akkor lesznek a cégben, akik az F1-ben akarnak szerepelni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?