DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Nem szakít a Red Bull és a Honda: erősebbre fűzik a viszonyukat

Az már korábban eldőlt, hogy a Honda F1-es projektjét átveszi a Red Bull, de ennek pontos működéséről azóta sincsenek nyilvános magyarázatok a felek részéről. Most pedig azt jelentették be, hogy milyen plusz frontokon küzdenek majd együtt.

Azt már tudni lehetett tavaly óta, hogy 2021 végén a Honda távozik az F1-ből, a motorprogramját pedig a Red Bullra hagyja - az üzletileg furcsa megoldás jogos kérdéseket vetett fel azzal kapcsolaban, hogy vajon pontosan mennyire is távozik a Honda és mekkora segítséget nyújt majd a fejlesztéshez a Red Bullnak. Nos, az már világos, hogy a felek nem szakítanak, hanem még inkább "összejönnek", csak az F1-en kívül.

honda1



"A futamgyőztes Formula-1-es partnerség ugyan véget ér az idei világbajnoksággal, de a Red Bull és a Honda örömmel jelenti be, hogy együtt fog versenyezni a motorsport szélesebb világában. méghozzá egy izgalmas együttműködés keretein belül" - jelentette be csütörtök délelőtt a két fél egy közös közleményben.

Ebben benne van az, hogy a Honda F1-es motorprogramját a Red Bull veszi át, ehhez a Honda segítséget fog nyújtani, ezeken felül viszont a fiatal pilóták fejlesztésében, a marketingben és a világ széles területein űzött motorsport-tevékenységekben is együtt fognak dolgozni. Ami az F1-es motorokat illeti: a Honda ezzel foglalkozó részlege áttelepül a Red Bullhoz és a japánok mérnöki segítséget továbbra is adni fognak a motorok működtetéséhez.

Vagyis: a szakítás névleg megtörténik, nem lesz többé Red Bull-Honda, a gyakorlatban viszont nem nagyon változnak a dolgok, legalábbis nem ebbe az irányba...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: