DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen elégedett a második hellyel

A második helyen ért célba a Török Nagydíjon, ezzel ismét visszavette a vezetést a világbajnoki összetettben Max Verstappen. A Red Bull pilótája számára eseménytelen versenyen van túl.

Miközben Valtteri Bottas hozta, amit elvárt tőle Toto Wolff, mégpedig azt, hogy ne hagyja nyerni Max Verstappent. A holland senkitől sem zavartatva szerezte meg a második helyet. Ugyan nem volt meg a tempójuk a győzelemhez, összességében örül a második pozíciónak a világbajnoki éllovas.

„Nem volt egyszerű dolgunk, mivel a pálya végig nagyon csúszós volt, így szinte az egész versenyen a gumikkal kellett foglalkoznunk, nem is nyomattuk neki igazán emiatt. Úgy tűnik, Valtteri ma gyorsabb volt, talán a gumikkal is jobban bánt” – mondta David Coulthardnak Verstappen.



„Ugyanakkor örülök ennek a második helynek, mivel ilyen körülmények között könnyű eldobni a vast és ezáltal visszaesni, így elmondhatom, hogy elégedett vagyok.” Mikor Coulthard arról kérdezte a hollandot, hogy mi volt számára a legnehezebb a nagydíj alatt, erstappen viccesen válaszolt: „Talán ébren maradni!”

„Komolyra fordítva a szót, a gumik okozták ma a legnagyobb fejtörést. Folyton oda kellett rájuk figyelni, nem volt szabad nyomni nekik egy pillanatig sem igazán hiszen szerettünk volna velük megtenni egy bizonyos mennyiségű kört. Mindenesetre örülök, hogy itt lehetek a dobogón!”

Verstappen ezáltal a maga javára fordította a világbajnoki pontversenyt, ahol kétpontos hátrányából hatpontos előnyt hozott össze: „Ez az egész szezon nagyon élvezetes és szoros. Szerintem Austinban is kemény harcban leszünk a Mercedesszel.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: