DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Tsunodát nem érdekelte a Hamilton-csata

A Török Nagydíj egyik meglepetése lehetett Yuki Tsunoda, legalábbis Lewis Hamiltonnak, mivel viszonylag sokáig nem jutott át rajta. A japán teljesen közömbös a csata iránt.

Nemcsak Sergio Perez, tulajdonképpen az egész Red Bull-család kitett ma magáért a Török Nagydíjon, hogy Max Verstappen visszaszerezhesse a vezetést az egyéni pontversenyben. Miután mind a négyen Lewis Hamilton elől rajtoltak, alapos blokád keletkezett a címvédő előtt. Elsőként Yuki Tsunodát érte utol, akin cseppet sem látszott újonc mivolta, és alaposan feladta a leckét a hétszeres bajnoknak.

Nyolc körön keresztül ellenállt Hamiltonnak, aki végül csak lehagyta, de a versenye egész biztosan nem lett ettől egyszerűbb. Tsunodának nem volt szokványos ez az élmény, Red Bull-juniorként inkább a félrehúzódás szokott lenni a feladata. Munkája dicsérendő volt, ő azonban olyan közömbösen nyilatkozott róla, mintha ez csak egy városi autókázás lett volna csúcsidőszakban.



„Nem igazán érdekel” – kommentálta a csatát. Csak a saját és a csapata céljai hajtották, és ha már érzelmet kellett kifejeznie ezzel kapcsolatban, az inkább az elégedetlenség volt. „Ez a Honda utolsó éve, azt szerettem volna, ha nyernek. Megpróbáltam Lewist tartani, ameddig csak lehetséges volt. Nem tudom, hány körig sikerült, de szerettem volna tovább” – mondta, majd amikor közölték vele a nyolcas számot, akkor fejezte ki a nemtetszését igazán. „Harminc körig próbáltam volna inkább. Nyolc kör nem elég!”

Az ifjú japán egyébként is önkritikus volt, hiszen nem rossz versenyét egy megpördüléssel el is döntötte. Úgy gondolja, saját magának köszönheti, hogy így járt. „Túlságosan elhasználtam a gumikat az elején, miközben csatáztam Hamiltonnal. Utána nagyon nehéz volt tartani a tempót. Meg is forogtam. Próbáltam gyorsabban menni, de a kosztól semmit nem láttam a tükörben. Kár érte. A konstruktőri bajnokságban az ötödik helyért versenyzünk, és ez egy jó alkalom lett volna, hogy több pontot szerezzünk, mint az Alpine. Sajnálom a csapatot” – kért elnézést. Egy pozitívumot azonban talált a napban. „Legalább nem a japán közönség előtt pördültem meg!” – nevettette meg az újságírókat és magát is. (Ezen a hétvégén a Török helyett a Japán Nagydíjat rendezték volna.)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: