DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: Türelmesnek kellett lennem

Úgy látszik a török pálya szerencsét hoz Sergio Perez számára, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan idén is a dobóra állhatott ezen a helyszínen. A mexikói pilóta úgy véli, egy kemény futamon van túl.

Habár a Mercedes örülhetett a futamgyőzelemnek Valtteri Bottas révén, ettől függetlenül elégedettek lehetnek a Red Bullnál, miután mindkét versenyzőjük dobogóra állhatott Törökországban. Max Verstappen és Sergio Perez is abszolút a maximumot hozta ki a futamából, ám amíg a holland pilóta az első sorból indulhatott, csapattársának jobban meg kellett dolgoznia a pozíciójáért.

Perez a hatodik helyről indulhatott, egy jól elkapott rajt után viszont egyenletes tempót tudott menni és a gumikkal is jól bánt, ami végül a pódiumot eredményezte számára. Mivel nem lehetett tudni mennyi bírnak majd az intermediate gumik, így mindenki a kivárásra játszott és az energiaitalosok pilótája is úgy vélte, hogy a türelem volt a kulcs.



„Ez egy nagyon intenzív verseny volt, olyan ahol türelmesnek kellett lennem és a megfelelő időben kellett nagyobb tempót menni. Nagyon figyelni kellett az abroncsokra, mert nem igazán tudtuk, hogyan fognak majd működni, nem mindig volt tapadás és nehéz volt kezelni őket” ─ mondta Perez közvetlenül a futam után.

A mexikói versenyzőnek elég mozgalmas futama volt, hiszen Lewis Hamilton és Charles Leclerc ellen is nagy csatát vívott. Végül mindegyikből győztesen jött ki, a monacói elleni előzése pedig a harmadik helyet jelentette számára.

„Mozgalmas volt, ahogyan Lewis és Charles ellen kellett küzdenem és örülök, hogy ilyen jókat csatázhattam velük” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: