DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: Egyetlen apró hibát követtem el

Szinte tökéletes versenyt teljesített a Török Nagydíjon Valtteri Bottas, aki a pole-pozícióból, leggyorsabb körrel, magabiztosan nyert – élete egyik legjobb futamának tartja a ma délutánit.

Valtteri Bottas tökéletesen végezte el a munkát, amely Lewis Hamilton tízhelyes rajtbüntetése után rá várt: a megörökölt pole-pozícióból startolva senkitől sem fenyegetve győzelmet szállított a Mercedesnek, megelőzve Max Verstappen Red Bullját. Ezzel teljesítette a saját maga által megnevezett célt is, futamot nyert a csapattól való távozása előtt, több mint 12 hónap szünetet követően, először a tavalyi Orosz Nagydíj óta.

„Valóban rég nyertem utoljára. Életem egyik legjobb futama volt! Egyetlen apró hibát követtem el, mikor az 1-es kanyar kijáratán megcsúsztam, de ott is sikerült kontroll alatt tartani az autót. A verseny előtt azt mondtam, minden körülmények között jól viselkedik az autónk. Emiatt magabiztos voltam, és tényleg, kezes volt az autó” – mondta a leintés után Bottas az interjút készítő David Coulthardnak.



Nem a végig nyeregben levő finn szolgáltatta az izgalmakat a Török Nagydíjon, de az idén kilencedszer dobogóra álló Bottas számára korántsem volt egyszerű a futam: a körülmények és a stratégia is hibalehetőséget hordozott.

„Nem volt könnyű kiválasztani a megfelelő stratégiát, a kiállás időzítését és azt, melyik abroncsot tegyük fel. De szerencsére minden jól alakult. Ilyen körülmények között egyetlen, felszáradóban levő ív van a pályán, nem kell sok ahhoz, hogy lecsússzunk róla, emiatt végig körültekintőnek kellett lenni. Egyértelműen nehéz verseny volt, de azt hiszem, megdolgoztam ezért az eredményért!” – nyilatkozta a leggyorsabb köridőt az utolsó körben megfutó nyertes, aki pályafutása tizedik győzelmével megszilárdította a pontverseny harmadik helyét, melyre korábban Lando Norris jelentett fenyegetést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: