DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton sajnálja, hogy nem a saját feje után ment

Lewis Hamilton és a Mercedes ezúttal sem értettek egyet a gumistratégiát illetően, s míg Szocsiban egyértelműen a csapatnak lett igaza, ezúttal talán több pontot hozhattak volna Hamilton megérzései.

A Mercedes egyértelműen gyorsabb volt a Red Bullnál egész hétvégén, már a pénteki szabadedzésektől kezdve, Lewis Hamilton pedig ennek megfelelően be is húzta a kvalifikációt, a második helyet ráadásul csapattársa, Valtteri Bottas szerezte meg.

Eddig mesésen hangzik a hétvége alakulása az Ezüst Nyilak számára, azonban Hamilton motorcseréje a 11. pozícióba száműzte a futam előtt még vb-éllovas britet, aki onnan előbb felküzdötte magát a harmadik helyre, azonban az utolsó körökben alkalmazott kerékcsere után már azzal is elégedett lehetett, hogy az ötödik helyet meg tudta tartani.



Akár Charles Leclerc, Lewis Hamilton is megpróbálta kerékcsere nélkül lehozni a versenyt, azonban miután 5-6 kör elteltével a friss intereken érkezők két másodpercet hoztak rajtuk körönként, ők is beadták a derekukat, ekkor viszont már nem volt hátra elegendő idő a futamból ahhoz, hogy lekoptassák a náluk is szemcsésedő abroncsokat.

„Még csak az imént szálltam ki az autóból, így nem vagyok teljesen tisztában mindennel, de azt gondolom, jobb lett volna kint maradnunk. Azt éreztem, az abroncsok kibírják a végéig - hiszen Ocon is meg tudta csinálni -, de most egy kissé haragszom magamra, amiért nem a saját fejem után mentem, de én is csak azt akartam, amit a csapat: a lehető legjobb eredményt elérni, a körülményekhez képest” - mondta Hamilton az F1 YouTube-csatornáján a leintést követően.

„Valtteri jó munkát végzett, gratulálok neki a győzelemhez, ami pedig a világbajnokságot illeti, ma elveszítettünk néhány pontot. Úgy éreztem, megtarthatom a harmadik helyet, így tényleg kár ezért a kerékcseréért. Vagy hamarabb kellett volna kiállnunk, vagy be sem kellett volna jönnünk a friss abroncsokért.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: