DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Ferrarinál elégedettek, felkészültek

Laurent Mekies szerint Charles Leclerc varázslatos kört produkált az időmérő végén, Carlos Sainz pedig igazi csapatjátékosként segítette - a tempójuk jó, bizakodóak a futam előtt.

Tökéletes időmérőt rakott össze szombaton a Ferrari, hiszen Charles Leclerc ismét megmutatta elképesztő egykörös tempóját és a negyedik helyre hozta be a maranellóiak autóját, ez az eredmény pedig a harmadik rajtkockát jelenti majd Lewis Hamilton büntetése miatt. Carlos Sainz munkája másról szólt, hiszen a motorcsere miatt ő mindenképpen a mezőny végéről rajtol majd, de így is hozzátette a magáét.

fer_3



"A Q1-ben kalkulált kockázatot vállaltunk, hogy bejussunk a Q2-be, ezzel kiüssünk onnan egy autót, ami ráadásul egy McLaren lett. Aztán a Q2-ben a bokszban maradtam és csak akkor mentem ki, amikor Charles érdekében ezt kívánta a stratégia, így adhattam neki a legjobb szélárnyékot. Meglátjuk, hogy hogyan kezeljük a gumikat és mennyire tudunk felzárkózni, de a tempónk egész hétvégén biztató" - értékelt az esemény után Sainz.

"Az eredmények azt mutatják, hogy remek munkát végeztünk és felkészültünk a futamra" - tette hozzá Laurent Mekies, a Ferrari versenyigazgatója. "Charles remek volt, nyugodt maradt a nehéz körülmények ellenére is, majd előhúzott egy varázslatos kört a végén. Carlos jó csapatjátékosként dolgozott, pénteken eltérő, de hasznos programot teljesített, ami remélhetőleg kifizetődik vasárnap, de szombaton is kivette a részét, amikor kellett. Tudjuk, hogy a gumikezelés rendkívül nehéz lesz ezen a versenyen, de megtesszük, amit tudunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: