DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Raikkönen kifakadt: „A legegyszerűbb dolgot sem tudjuk megoldani!”

Ingerülten osztotta ki csapatát a Jégember az F1-es Török Nagydíj pénteki edzésén, miután idén már nem először gondja akadt az Alfa Romeo itatórendszerével, amely elárasztotta a cipőjét.

A 2018-as Magyar Nagydíjon, még a Ferrari színeiben kezdődött Kimi Raikkönen vesszőfutása az itatókkal: akkor a Scuderia elfelejtette csatlakoztatni azt. Idén az Alfa Romeónál már nem egyszer szintén problémák akadtak a rendszerrel, az isztambuli szabadedzésen azonban a finn a megszokottnál ingerültebben számolt be az újabb hibáról a csapatrádión: „Víz folyik a kib*szott cipőmben, mert piszkosul szivárog az itatórendszeretek.”

 
 
 
View this post on Instagram

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés

 

A bokszba kiállva sem hagyta abba a tombolást a szezon végén visszavonuló pilóta: „Miért olyan kib*szott bonyolult, hogy jól csináljuk meg az egyszerű dolgokat?” – tette fel a jogos kérdést Raikkönen, majd amikor mérnöke közölte vele, hogy nem volt a helyén az itatócsöve, így folytatta a tajtékzást a rövidesen a 42. életévét betöltő versenyző:

„Igen, mert kihúztam! Folyamatosan szivárgott a rohadt sisakomba, szóval kihúztam, és most… nem tudom, mi a franc történik. Az egész rohadt autón ez a legegyszerűbb rész, és mi mégsem tudjuk megoldani.”

Nem Raikkönené volt azonban az egyetlen érdekes üzenet a Formula-1-es Török Nagydíj első napján. Pierre Gasly a délutáni gyakorlás egy pontján azt közölte csapatával, hogy „túl rövid a karja, hogy elforgassa a kormányt”. A francia később a Formula1.com kameráinak elmondta, hogy mit is értett a furcsa üzenet alatt: „Csak az egyensúllyal volt probléma: nem voltam elégedett vele, sok volt az alulkormányzottság, és így fejeztem ki magam!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: