DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc köszönetet mondott Sainznak a szélárnyékért

Leclerc kiváló időmérőt futott Törökországban, Hamilton büntetésével ugyanis a harmadik rajtpozícióba lép előre a monacói. Carlos Sainz a motorcseréje miatt igyekezett csapattársának segíteni.

Sokáig úgy tűnt, hogy a leggyorsabb hármas mögött Pierre Gasly végezhet a negyedik pozícióban (ami Lewis Hamilton hátrasorolása miatt a teoretikus harmadik rajtkockát jelenti a holnapi futamon), ám az utolsó pillanatban Charles Leclerc egy igazán remek kört rakott össze a Ferrarival. A Q2-ben pedig spanyol csapattársára is számíthatott, akinek mindegy volt a mai időmérős eredmény.

„Nem kérdés, hogy rendkívül boldog vagyok az elért eredménnyel, a negyedik leggyorsabb kört autóztam a kvalifikáción, ami Lewis büntetése miatt holnap a harmadik kockát jelenti a rajtrácson. Nem volt egyszerű a Q1, mivel alacsony légellenállásra állítottuk be az autót, ami véleményem szerint a jó döntés volt, de az időmérő elejét meglehetősen nehézzé tette a kissé vizes pályán” – mondta el a Formula.hu helyszínen levő riporterének Charles Leclerc.

Leclerc-t csapattársa szélárnyéka segítette a Q3-ba, ott a monacói már egyedül futva remekelt


„Szeretném megköszönni Carlosnak a szélárnyékot a Q2 hajrájában, magabiztossá tette a továbbjutást, különben a zsúfolt pályán nem biztos, hogy sikerült volna ez. Eddig igencsak jó hétvégéje van a Ferrarinak, de a legfontosabb, hogy holnap is mindent a legjobban sikerüljön összeraknunk az igazán kiemelkedő eredményhez.”

„Nem tudom, mitől javult hirtelen ennyit az autónk, még a pole-pozíciótól sem voltunk annyira távol, ennek csak örülni tudok. Azt remélem, hogy holnap a futam alatt száraz időjárásunk lesz, az eső ezekkel a beállításokkal nem kedvezne nekem. Úgy tudom, nem fog esni. Carlosszal előre megterveztük ezt a szélárnyékos segítségadást és jól is sült el, sok időt nyertem vele. Látszik, hogy jól működik köztünk a csapatmunka.”

„Az istálló számára nagyon jó, hogy ilyen szoros a küzdelem csapaton belül Carlos és köztem, nekünk is csak előny, mert egyre jobb teljesítményt sajtolunk ki magunkból. Az, hogy az összetettben végül ki végez a hatodik-hetedik helyen, az szerintem igazából mindegy” – tette hozzá Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: