DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso: Verstappen bárkinél jobban tűri a nyomást

Egyre élesedik a küzdelem a világbajnoki címért Lewis Hamilton és Max Verstappen között. A kétszeres világbajnok spanyol úgy véli, a holland nem fog megtörni a harc során, mert nagyon erős.

Hét futammal a világbajnokság vége előtt Lewis Hamilton jelenleg kettő ponttal vezet a Red Bull-Hondát vezető Max Verstappen előtt az összetettben. Egész 2021 az ő versenyfutásukról szól, amibe senki másnak nincs beleszólása. A monzai ütközésük után Hamilton (sokak szerint pszichikai hadviselésből) egy sajtótájékoztatón azt mondta a hollandnak, hogy megérti, hogy nyomás alatt hibát követ el.

Verstappen azonnal úgy reagált erre, ha Hamilton azt hiszi, ő bármiféle extra nyomást érez a jelenlegi helyzet miatt, akkor egyáltalán nem ismeri őt. „Úgy tűnik, Max valóban sokkal jobban megbirkózik a nyomással, mint bármelyik másik pilóta. Mindannyian különbözően reagálunk az élesebb helyzetekre, de számomra úgy fest, hogy neki ez nem egy nagy ügy. Minden hétvégén azt látom, versenyről versenyre halad, nem agyalja túl a dolgot” – idézi Fernando Alonsót a PlanetF1.com.

Alonso és Verstappen kölcsönösen elismerik és kedvelik egymást


„Úgy vélem, éppen ez a legmegfelelőbb megközelítés a hátralevő versenyekre.” Nemrég megkérdezték Verstappent, hogy kinek szurkolna, ha nem lenne F1-es versenyző és rögtön rávágta, hogy Fernando Alonsónak, mert az ő vezetési stílusát kedvelte mindig is a legjobban.

A szimpátia kölcsönös, bár a spanyolnak más „kedvence” is van. „Már a szezon kezdetén is beszéltem erről, hogy ha nem lettem volna én is a rajtolók között Bahreinben, kit támogatnék a szurkolásommal. A legutóbbi két évben, amikor otthon néztem a versenyeket, leginkább Max Verstappen, illetve George Russell vezetése fogott meg, egészen remek teljesítményt nyújtott a Williamsszel” – tette hozzá Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: