DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Vettel szeretné, ha esne az eső

Egyik pénteki edzésen sem került a legjobb tízbe az Aston Martin, így hiába szerepelt tavaly szenzációsan az akkor még Racing Point néven induló istálló, száraz pályán esélytelennek tűnnek Vettelék.

Lance Stroll és Sebastian Vettel a gyenge délelőtt után délután sem remekeltek, mindössze a 13. és 16. pozíciót sikerült megszerezniük. Tavaly a hirtelenjében beugró török helyszínre rengeteg panasz érkezett a pilótáktól, hogy semmi tapadás nincs az aszfalton, idén azért valamennyire javult a helyzet.

„2020-hoz képest sokkal jobb a helyzet, ami a pályát illeti, egészen más körülmények között autózhatunk, ezt elismerem. A délutánunk nem sikerült túlságosan jól, kipróbáltunk valami eltérőt, de nem jó irányba mentünk el a beállításokkal. Meg kell vizsgálnunk, hol tudnánk jelentősen javulni, holnap meglátjuk, hogy sikerül” – nyilatkozta Sebastian Vettel a Formula.hu riporterének.

Vettelék lépéshátrányban, de a szombati eső megkeverheti a lapokat


„Az első kerekeknél erős alulkormányzottság lépett fel, délelőtthöz képest ugyan egy kicsit sikerült ebben javulnunk, de még mindig nem állunk jól. Az eső ugyan némileg befolyásolta az esélyeket, hogy még egy utolsó gyorskört fussak, de a kvalifikáción úgyis bőven lesz lehetőségem egy igazán jó kört összerakni. Igazából azt szeretném, ha az időmérő esős lenne” – tekintett előre a négyszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: