DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Verstappen: Nem ez volt a legjobb napunk

A Török Nagydíj első napján egyelőre csak riválisa mögé tudott besorolni a Red Bull hollandja, aki nem is elégedett a szabadedzésekkel. Az új aszfalt őt is elbizonytalanította.

Szoros bajnoki csatával érkezett a két vb-aspiráns Isztambulba, Lewis Hamilton és Max Verstappent mindössze két pont választja el egymástól. Míg azonban a pontversenyt vezető brit mind a két pénteki szabadedzést az élen zárta, a Red Bull-lal riválisa csak kereste a tempót.

Verstappen az első gyakorláson még közvetlenül Hamilton mögött volt, bár így is négy tizedes hátrányt szedett össze. Délután azonban még jobban eltávolodott a címvédőtől, az ötödik hely és hat tizedes különbség lett a vége. A holland nem is örült túlságosan, mikor kiszállt az ezen a hétvégén különleges festésbe borított Red Bullból.



„Nem tudom még” – válaszolta a pénteki program végén arra kérdésre, hova várja magukat holnap az időmérőn. Csak reménykedni tud, hogy ma nem a valós tempójuk látszott. „Remélhetőleg javulni fogunk, mert ha nem, ez nem tűnik túl jónak. Meglátjuk, mit tehetünk éjszaka.”

Ő sem a pozíciókat, hanem a lemaradást nézte, amikor kommentálta a napot, ezek alapján pedig már a délelőttel sem volt elégedett. Így pedig az egész napjuk úgy, ahogy van, felejthető. „Megpróbáltunk néhány változtatást az első szabadedzéshez képest, de már az sem volt az igazi. Még keressük, hogy mit is kellene csinálnunk. Persze egy kicsit más most, ezekkel az autókkal nincs túl sok adatunk. Úgy tűnik, hosszú este áll előttünk, megpróbálunk javítani a dolgokon, mert a mai nap, nos nem volt a legjobb” – foglalta össze Verstappen, akitől riválisa mindentől függetlenül valószínűleg távolabb lesz vasárnap, hiszen Hamilton motorcsere miatt hátrébb kerül a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: