DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sajtó: Mégis esélyes az Alfa ülésére az F2-es éllovas?

Bár Oscar Piastri gyakorlatilag már lemondott a 2022-es F1-es ülésről, sajtóértesülések szerint mégis képbe kerülhet az Alfa Romeónál, amennyiben idei ellenfelével nem tudnak megállapodni.

Már csak egyetlen hely maradt kiadó a 2022-es Formula-1-es rajtrácson: az Alfa Romeo nem jelentette még be, ki lesz a Mercedestől átigazoló Valtteri Bottas csapattársa. Eleinte a friss Formula-E-világbajnok, Nyck de Vries tűnt favoritnak, az utóbbi hetekben viszont már inkább Guanyu Zhou neve keringett a sajtóban, nem mellesleg az állítólag 30 milliós támogatást nyújtó szponzorának köszönhetően. Emellett természetesen az sem kizárt, hogy végül Antonio Giovinazzi megtarthatja a helyét.

piastri-f2-2021-dppi



Akinek a neve nem igazán merült fel eddig, az a Formula-2-ben éppen Zhou előtt vezető Oscar Piastri. A fiatal ausztrál tavaly a Formula-3-ban lett bajnok, idén szintén újoncként ugyancsak csúcsra érhet az F1 közvetlen előszobájában, azaz olyan eredménylista áll már most is a háta mögött, amellyel könnyedén a száguldó cirkuszban lehetne a helye.

A svájci Blick értesülései szerint pedig nem kizárt, hogy ez végül így is lesz. A lap ugyanis úgy tudja, egyelőre nem tudott megegyezni Zhou és az Alfa: állítólag a szerződés hossza kapcsán vannak nézeteltérések. A kínai versenyző és támogatói ugyanis hároméves kontraktust szeretnének, Frederic Vasseurék ellenben csak egy évre igazolnák le a pilótát, mivel 2023-tól elképzelhető, hogy már saját Sauber-juniorjukat, az idén debütánsként az F2-ben erősen szereplő Theo Pourchaire-t ültetnék az autójukba.

Márpedig ha nem jön össze a megállapodás, abban az esetben fordulhatnak a Zhouhoz hasonlóan az Alpine akadémiáját erősítő Piastrihoz. Maga az ausztrál egyébként nemrég már gyakorlatilag lemondott arról, hogy 2022-ben F1-es versenyző legyen: elmondása szerint egy tesztpilótai állás a legvalószínűbb, de kész feláldozni a következő szezont, amennyiben egy évvel később már helyet kap a rajtrácson.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: