DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 10. csütörtök
F1

Nem szeretne büntetést a Mercedes

A szezon végéhez közeledve egyre nagyobb az esélye annak, hogy büntetés vár Lewis Hamiltonra egy esetleges motorcsere miatt. Toto Wolff most elárulta, ez akár már Törökországban megtörténhet.

Elég kevés esély van arra, hogy a hétszeres világbajnok a határon belül marad az egy szezonon belül felhasználható motorokat tekintve, ráadásul a nagy rivális, Max Verstappen az Orosz Nagydíjon kapott friss elemeket. A holland pilóta végül dobogón zárt Szocsiban, így nem veszített sokat a brit versenyzővel szemben a pontversenyben.

Nem biztos azonban, hogy a címvédő is ilyen szerencsés lesz a jövőben, ezért Hamilton lassan kezdhet aggódni, Toto Wolff pedig most elárulta, akár az is benne van a pakliban, hogy Török Nagydíjon ejtik meg a szükséges cserét.



„Ez is egy lehetőség. Hogy mikor és hogyan, az viszont még továbbra sem dőlt el. A legfontosabb, hogy ne egy megbízhatósági hiba miatt essünk ki” ─ idézte Wolff szavait a RacingNews365.com

A Mercedes Valtteri Bottas esetében már túlment a szabályos mennyiségen, a finn pilóta pedig meg is kapta az ezért járó büntetéseket, ám számára nem akkora a tét, mint a csapattársa esetében. A csapatfőnök szerint inkább jobb elveszíteni a győzelmet, mint kiesni a versenyből.

„Megbirkózol a kilengésekkel, akár a második, akár a harmadik helyen végzel, szerintem ez rendben van, mert a bajnokság hosszúra nyúlik. De ha nem érsz célba... Vizsgáljuk a motorok paramétereit, hogy biztosak legyünk benne, nem szenvedünk megbízhatósági problémáktól” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: