DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 27. vasárnap
F1

Horner: Max a legőszintébb versenyző, akivel dolgoztam

A vb-aspiráns hollanddal való munkáról beszélt a Red Bull csapatfőnöke: elmondása szerint még nem találkozott ennyire őszinte, ugyanakkor motivált pilótával, mint Verstappen.

Max Verstappen a 2016-os Spanyol Nagydíj óta versenyez a Red Bull színeiben, így azóta dolgozik együtt Christian Horner csapatvezetővel is. Az idén először reális vb-eséllyel rendelkező holland kőkemény versenyző hírében áll, az energiaitalosok csapatfőnöke szerint ugyanakkor a pályán kívül nagyon könnyű a vele való munka, köszönhetően a még mindig csak 24 éves pilóta nyílt őszinteségének – minderről a Channel 4-nek nyilatkozva beszélt:

„Max talán az egyik legegyenesebb versenyző, akivel valaha dolgoztam, mert kétpólusú a hozzáállása. Értékeli a teljes nyíltságot és őszinteséget. Nem tárulkozik ki nagyon a nyilvánosságnak, szerintem ő eléggé bizalmas személyiség. És szerintem ha valóban időt töltesz vele és megismered az igazi Max Verstappent, akkor egy igazán kedves srácról van szó, aki teljes mértékben szenvedélyes a versenyzés iránt.”

horner-verstappen-redbull-2021-1



„Elképesztően éhes és rendkívül motivált – szerintem még nem találkoztam ennyire motivált pilótával. Szóval ami a vele való munkát és a kezelését illeti, egyszerűen csak leülünk és nyíltan beszélgetünk, ő pedig meghallgat. Lehet, hogy más lesz a véleménye, de a végén mindig közelítünk a megoldás felé. És sosem gyülemlik fel benne harag, kezelni tudja és továbblép.”

Horner felelevenítette Verstappen és riválisa, Lewis Hamilton idei első, brit ütközését is: „Max nyilván rettenetesen frusztrált volt Silverstone miatt és ahogy a dolgok alakultak, hiszen a munka nehezét elvégezte: megnyerte a sprintet. Egyértelmű, hogy pikáns volt a helyzet a Wellington egyenesben is már, aztán jött az ütközés, ami elég nagy, 51G-s baleset volt. De gyorsan megrázta magát és már hétfőn azt mondta, ha újra versenyeznie kellene, meg tudná tenni.”

Silverstone után Monzában is incidensbe keveredett a két vb-aspiráns, de Horner szerint ez benne van a pakliban, ha két ilyen klasszis feszül egymásnak a legnagyobb dicsőségért. Arról pedig így vélekedett, hogy Verstappen némi kritikát kapott amiatt, hogy az olaszországi balesetük után nem nézte meg, jól van-e Hamilton: „Max Silverstone-ban 51G-s erővel, 250 km/h feletti tempóval csapódott a falnak. Nagy a különbség a monzai incidenshez képest, ahol Max érezhette, hogy Lewis még próbál kitolatni és még járt a motorja. Tudta, hogy Lewis abszolút rendben van, még az orvosi autó sem ment oda a helyszínre. Szóval szerintem teljesen más helyzet volt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: