DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Giovinazzi nem gondolkodik az F1-en kívül

Bár erőteljesen inog alatta az ülés, az olasz pilóta továbbra is arra koncentrál, hogy 2022-ben is az Alfa Romeo pilótája maradjon – reméli, hogy a teljesítménye elegendő lesz ehhez.

Egyetlen kiadó hely maradt a 2022-es Formula-1-es rajtrácson: az Alfa Romeo Racing nem jelentette még be, hogy ki lesz a Mercedestől érkező Valtteri Bottas csapattársa. A sajtóhírek alapján előbb a Formula-E friss világbajnoka, Nyck de Vries tűnt befutónak, a legutóbbi találgatások szerint azonban már a komoly tőkét is magával hozó F2-es bajnokaspiráns, Guanyu Zhou lehet a favorit.

Emellett pedig persze a jelenleg is az Alfánál szereplő Antonio Giovinazzi lehet esélye a maradásra: bár sokan arra számítanak, hogy a harmadik teljes idényét futó olasz nem maradhat a gárdánál, Frederic Vasseur csapatvezető szerint az ő neve is benne van még a kalapban.

giovinazzi-dppi-2021-szocsi



De vajon mit gondol erről maga a versenyző? Amikor a Motorsport.com arról kérdezte Giovinazzit, gondolkodik-e azon, merre vihet az útja, ha esetlen nem maradhat az Alfa Romeónál és ezáltal az F1-ben, a pilóta így felelt:

„Hogy őszinte legyek, egyelőre arra szeretnék koncentrálni, hogy megtartsam ezt az ülést a Formula-1-ben. Aztán ha a legrosszabb forgatókönyv valósul meg, akkor elkezdenek gondolkodni a jövő évben. De egyelőre csak szeretnék a mostani munkámra koncentrálni az F1-ben és megpróbálni megtartani az ülésemet.”

Giovinazzi azt is hozzátette, hogy nem tudja, mikorra várható döntés az istálló részéről, az ezt érintő kérdést inkább Vasseurnek kellene feltenni. „Az egyetlen, amit tehetek, hogy jól vezetek és újabb pontokat szerzek, és remélhetőleg ez elég lesz” – tette hozzá a versenyző.

Amennyiben az Alfa Zhou vagy valaki más mellett teszi le a voksát, az egyéb bajnokságokat illetően a Ferrari – amely az Alfa ülésének sorsába már nem szól(hat) bele – kínálhat neki alternatívát, Mattia Binotto szerint azonban egyelőre ennek kapcsán még nem tárgyaltak Giovinazzival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: