DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Verstappen: Russell nagyon jó, de a Williams is sokat javult

Max Verstappen elismeri George Russell kivételes tehetségét, mégis úgy véli, sikereihez az is hozzájárul, hogy a Williams már nem olyan rossz, mint azt az emberek gondolják.

A Mercedes leendő pilótája az utóbbi időben kiemelkedő teljesítményt nyújt, az utolsó öt futamból négyen pontot szerzett és kétszer kvalifikálta magát az első háromba. Ezt megelőzően még sohasem szerzett pontot a Williamsnek, a csapat ráadásul 2019 óta csupán egyetlen top10-es helyezést ért el.



A bajnoki címért harcoló Max Verstappen azonban úgy véli, a Williams autója már egyáltalán nem olyan rossz, mint egyesek hiszik. „George elképesztően jó pilóta, de az, hogy ilyen dolgokra képes, egyértelművé teszi, hogy sokat javult az autó az elmúlt időkben. Pontokat szerzett és jól teljesített az időmérőkön, és ott volt még Spa is. Bár az autó nem egy Red Bull vagy egy Mercedes, de nagyobb szárnyat és több leszorítóerőt használnak, így természetesen elkezdtek felzárkózni minden téren. George persze ettől még elképesztő munkát végzett és végez, de úgy gondolom, az embereknek látniuk kell, hogy ez az autó már nem olyan rossz, mint gondolják.

Dave Robson, a Williams vezető teljesítménymérnöke nem teljesen ért egyet Verstappen megjegyzéseivel, azt azonban elismerte, hogy valóban az autó a felelős a javuló tendenciáért. Úgy véli, a csapat képessé vált a helyes döntések meghozatalára, különösen a változó körülmények között. „Úgy gondolom, az autó is egy tényező” – magyarázta. „Ha nagyon rossz lenne, akkor természetesen nem tudnánk ilyen eredményeket elérni. Elvégre nem tettünk szárnyakat az autóba. Viszont képesek vagyunk jól teljesíteni, főleg, ha jókor vagyunk kint a pályán, nem úgy, mint az Orosz Nagydíj időmérőjén, a Q1-ben. Ott azonban később jó volt a tapadásunk a közepeseken, és a végén a slickeken is. De úgy gondolom, ez csak azért volt, mert George időben állt ki a lágyakért. Tény, hogy az autónak vannak erősségei, és minden bizonnyal jobb a tavalyihoz képest. Nem erős, de nem is szörnyű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: