DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ricciardo: Számomra nem volt kérdés, hogy váltani kell

A McLarennél drámaként élhették meg a mai versenyt, mert bár összességében egy kettős pontszerzésnek és Daniel Ricciardo 4. helyének örülhetnek, Lando Norris drámája beárnyékolja a hétvégét.

Daniel Ricciardo igazi csapatjátékosként áldozta ma fel magát Lando Norris sikere érdekében, hiszen kint maradt a közepes keverékeken meglehetősen sokáig, hogy feltartóztassa Lewis Hamiltont, így Norris növelhette előnyét az élen.

A végén aztán hihetetlen dráma következett: miközben Hamilton utolérte az addig vezető mclarenest, leszakadt az ég, s végül Norris rossz döntést hozott, mikor kint maradt a slickeken. Csapattársa, Daniel Ricciardo a monzai győzelem után most a negyedik helyen zárt, ő így élte meg a kaotikus Orosz Nagydíjat.



„Én csak a saját szemszögemből tudom elmesélni, hogy mi történt. Láttam, hogy a pálya egyik fele többé-kevésbé száraz, a hátsó részen viszont esett. Megkérdeztem a csapatot, hogy hevesebbé válik-e a dolog, de végső soron mi tudjuk a legjobban, hogy milyen állapotban van a pálya.”

„Miután a középső részen többször is megcsúsztam és nem tudtam kordában tartani az autót, számomra elég világos volt, hogy ki kell állnom az intermediate-ekért. Nem is volt kérdéses. Még egyszer mondom, én nem Lando helyzetéről beszélek most, számomra egyértelmű volt, hogy váltani kell, de ha még egy körrel hamarabb jöttünk volna ki, az lett volna az igazi.”

„A rajtnál jót csatáztam Hamiltonnal és Alonsóval, de itt nem olyan fontos a jó elindulás, inkább a szélárnyékot és a pozíciót kerestem. A versenyen aztán voltak jobb és rosszabb momentumok, de továbbra is dolgozom azon, hogy kevesebb legyen a rossz pillanat.”

„Csapatként szerezhettünk volna több pontot, de az elmúlt versenyekből mindenképpen önbizalmat meríthetünk” – mondta Ricciardo, aki monzai győzelmét követően Oroszországban negyedikként ért célba.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: