DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Norris: Szomorú vagyok és összetörtem

Bár az Orosz Nagydíjat Lewis Hamilton nyerte, a rajongók szívét kérdés nélkül Lando Norris. A fiatal brit végig kiválóan vezetett, feltartóztatva a győztest, de végül az esőben rossz döntést hozott.

Szívszaggató drámát élt át Lando Norris az Orosz Nagydíjon: a rajt után elvesztette a vezetést Carlos Sainzcal szemben, akit aztán nem sokkal később visszaelőzött, onnantól pedig nem is nézett hátra. Bár a csapat többször is kérlelte, hogy a végén leszakadó eső miatt jöjjön ki a bokszba, és váltson intermediate-ekre, ő mégis inkább kint maradt, végül ez lett a veszte, és csak 7. lett.

„Nem tudom, hol kezdjem. Szomorú vagyok, összetörtem… Meghoztuk ezt a döntést, hogy kint maradunk, aztán kitartottunk mellette. Végül ez bizonyult a rossz választásnak. A csapat azt javasolta, hogy menjek be kereket cserélni, de én úgy döntöttem, maradok a pályán. Ez az én döntésem volt, úgy gondoltam, ez lesz a megfelelő választás” – mondta a Sky csapatának Norris a leintés után.

„A körülmények még épp megfelelőek voltak. Itt vagy ott lementünk a pályáról, és 10 másodperccel lassabbak voltunk, mint előtte, de az intermediat nem hoz 10 másodpercet körönként. Ha Lewis csak 3 vagy 5 másodperccel lett volna gyorsabb, akkor megnyerhettem volna a futamot. Körről körre változott a helyzet, majd megkérdezte a csapat, hogy én be akarok-e jönni kereket cserélni, de abban a pillanatban még a slick volt a jobb gumi, de nem számítottunk rá, hogy még több eső érkezik" - mondta ezt már helyszínen tartózkodó kollégánknak Norris.

„Nem mondhatnám, hogy ez karrierem legnehezebb napja, mert bár itt állhatnék most futamgyőztesként is, de nem hibáztam, nem törtem össze az autót, egyszerűen egy rosszul meghozott döntés vezetett ide. Nem kockáztattunk, mivel a legjobb gumikon mentünk tovább, persze szomorú vagyok, hogy nem sikerült nyernem. Egyelőre mérföldekre vagyunk a Red Bulltól és a Mercedestől, így még egy kicsit várnom kell."



„Összességében ez nem sokon változtat, mivel eddig is tudtam, hogy képes vagyok rá, hogy vezessek egy versenyt, ez most sem változott meg, de összetört a szívem. Úgy gondolom, mindent megtettem, amit tehettem a trükkös körülmények között.”

A fiatal versenyző az egyetlen hibás választás ellenére elégedett volt a saját maga és a McLaren által az egész hétvégén végzett munkával, a rajongók pedig a nap versenyzőjének is megválasztották az összetört Norrist.

„A hibáim ellenére magam mögött tartottam Lewist, még egy kicsit el is tudtam húzni tőle. Mielőtt Lewis kiállt, nekem pedig azt mondták, nem jön erősebb eső, a gumik pedig még pont jók voltak olyan körülmények között, de aztán sokkal nedvesebb lett minden.”

„Annak mindenképpen örülök, hogy azt tettük, amit jónak gondoltunk, hiszen 2 kör volt hátra, ilyenkor agresszívabb döntések születnek, mintha 20 lett volna vissza. Rossznak bizonyult a döntésünk, de addig mindent nagyszerűen csináltunk. Minden mással teljes mértékben elégedett vagyok, leszámítva azt az egy döntést, de majd megvizsgáljuk, és megpróbáljuk elkerülni az ilyet a jövőben.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: