DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Leclerc szerint Verstappen agresszívan, míg Hamilton tisztán játszik

Charles Leclerc szerint a két bajnoki rivális különböző harci stílussal rendelkezik; míg Lewis Hamilton tisztán, Max Verstappen agresszívabban küzd. A monacóit nem lepné meg egy újabb baleset sem.

A jelenlegi bajnoki éllovast, Max Verstappent több kritika is érte az elmúlt időkben azért, mert túl agresszívan játszik Lewis Hamiltonnal szemben. Kettejük csatája az idei szezonban eddig két balesetet eredményezett, a felügyelők ítélete alapján pedig egyik esetnél a brit, másiknál a holland volt a felelős. Megkapták a büntetésüket, mégsem született egyetértés a paddockon belül.



Bár Leclerc-nek túl sok lehetősége nem volt idén keresztezni a bajnoki riválisok útját, jól ismeri Verstappent a gokartos időkből, de Hamilton ellen is vívott már kemény csatákat. Épp ezért határozott véleménye van a két rivális vezetői stílusáról és arról, milyen harcolni ellenük. „Két teljesen más stílusú versenyzőről beszélünk. Max az agresszívabb, Lewis a tisztább oldalon áll, de mindkettejükkel szeretek csatázni. Lewis mindig nagyon jó abban, hogy úgy pozicionálja az autóját, hogy nehéz helyzetbe hozzon minket, mégis tiszta maradjon a küzdelem. Max ennél agresszívabb, de épp ezért ellene talán egy kicsit jobban szeretek harcolni. Olyankor a határokat feszegetjük” – vélekedett Leclerc. 

A fiatal monacóit az sem lepné meg, ha újabb ütközésre kerülne sor a két rivális között. „Ők a bajnoki címért harcolnak, és ugyanúgy nem engednek, ahogy mi sem a McLaren ellen. Náluk ráadásul nagyobb a tét, így előfordulhatnak még balesetek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: