DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2023. december 9. szombat
F1

Időjárás: Egész hétvégén esni fog Szocsiban

Mostanában kijut a „jóból” az F1-es rajongóknak, hiszen újra esős futamra van kilátásunk. Bár a Belga Nagydíj nem épp a tervek szerint alakult, Szocsiban azért nem kell özönvízre számítani.

Miután már csillagászatilag is beléptünk az őszbe, az időjárás pontosan ennek megfelelően fog alakulni az Orosz Nagydíjon, ahol még a 20 °C-ot sem fogja megütni a hőmérséklet a következő napokban.

A pénteki szabadedzéseken 15 és 18 fok között ingadozik majd a hőmérséklet, emellett elszórtan lehet számítani felhőkre, de alapvetően kellemes, napsütéssel teli időszaka lesz ez a hétvégének, amit meg is kell becsülni, mert utána már nem nagyon bukkan elő a Nap a felhők mögül.Szombaton a magyar idő szerint 14:00-kor kezdődő időmérő edzésen 15 °C-os lesz a levegő hőmérséklete, emellett pedig a meteorológusok egésznapos esőt jósolnak, így szinte biztos, hogy a szombati nap tartogat számunkra izgalmakat.

Vasárnapra valamelyest melegszik a levegő, visszatér a pénteki 18 °C-os hőmérséklet az előrejelzések szerint, az eső azonban olyannyira megveti a lábát Szocsiban, hogy egészen keddig ott is fog maradni, s bár nem 100%-os a valószínűsége, hogy a verseny időszaka alatt esni fog, de az előrevetített 75%-os esély sem csekély, így joggal számíthatunk egy újabb esős futamra, amelyet remélhetőleg már meg is tudnak rendezni…

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: