DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso nem szeretne esőt a hétvégére

Elég nagy a valószínűsége annak, hogy lesz csapadék a hétvégén, így esős kvalifikációra és versenyre van kilátás Szocsiban. Az Alpine spanyol pilótája viszont nem igazán örül ezeknek a híreknek.

Miután a Belga Nagydíjat nem lehetett normálisan megtartani az eső áztatta pályán, valamint ezen a héten sem jöttek túl bíztató képek Oroszországból, így sokan aggódva figyelik az időjárás jelentést a hétvégével kapcsolatban. Bár jó eséllyel az időmérő edzésen és a futamon is jöhet az égi áldásból, azért nagy özönvízre nem lehet számítani, így akár még ezek a körülmények is izgalmassá tehetik a versenyt.

A kétszeres világbajnok Fernando Alonso, korábban már vezetett nedves körülmények között Szocsiban, így természetesen erről is megkérdezték őt a csütörtöki sajtótájékoztatón, melyen a Formula.hu is részt vett.

„Emlékszem arra és nem volt valami nagyszerű, rossz volt a látótávolság. Szerintem ez egy nagyon sík pálya, itt nincsenek szintkülönbségek, így a víz elég sokat áll a pályán. Az 1-es kanyar elég nehéz volt, ami normális esetben nem egy tipikus kanyar, de nedves pályán igazából az volt. Drukkolok, hogy ne legyen annyira vizes a vasárnap és ne essen túl sok eső, mert a látási viszonyok rosszak lesznek és nem akarunk semmi olyat látni, mint Spában” ─ mondta az Alpine pilótája.



A francia csapat a legutóbbi versenyen Olaszországban kettős pontszerzést ünnepelhetett, Alonso a nyolcadik, Esteban Ocon pedig a tízedik helyen zárta a futamot Monzában. A spanyol versenyző reménykedik benne, hogy ez a pálya jobban fog feküdni a számukra.

„Úgy gondoljuk, hogy Monza az egyik legrosszabb volt nekünk az elrendezés és a csomagunk karakterisztikája szempontjából. Itt egy fokkal jobbnak kell lennie, persze sosem lehet tudni, mert az autóval jól kell érezni magunkat, a beállításoknak pedig már pénteken a helyükön kell lenniük. Az időjárás jelenleg egy kicsit ismeretlennek tűnik, sőt, szombatra eléggé vizesnek, ezért fontos, hogy tiszta legyen a pénteki nap, mert lehet, hogy ez lesz egyedül száraz. Meglátjuk mi lesz, de itt biztosan nagyobb az önbizalmunk, mint Monzában volt” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: