DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brundle: Hamilton jól tudja, hogy tűzzel kell harcolnia a tűz ellen

Az egykori F1-es úgy véli, a bajnoki riválisok csatája a szezon hátralévő részében is folytatódni fog, azonban nem félti Hamiltont. Szerinte a hétszeres világbajnok pontosan tudja, hogy győzze le Verstappent.

Az idei szezon két bajnokesélyese egy pillanat erejéig sem hagyja unatkozni a nézőket, ugyanis rendre fokozzák az izgalmakat rivalizálásukkal és az ebből következő balesetekkel. Legutóbbi ütközéseik egyikénél Hamiltont, míg a másiknál Verstappent ítélték bűnösnek, ám egyik esetben sem született egyetértés a felek, a szakértők, a többi pilóta, de még a nézők között sem. Sokan a holland éretlenségét, míg mások Hamilton hanyatlását emlegetik.

Martin Brundle, a Sky Sports F1-es szakértője azonban nem félti a hétszeres világbajnokot. Szerinte Hamilton pontosan tudja, hogy nem engedhet Verstappennek. „Úgy gondolom, pszichológiai hadviselést is alkalmazni fognak, de ez teljesen természetes. Meg kell mutatniuk a másiknak, hogy bírják a terhelést. Max agresszív, de ezzel Lewis tisztában van, és mivel rutinos bajnok, pontosan tudja, hogy a tűz ellen tűzzel kell küzdeni. Én nem lennék meglepve, ha látnánk még az előzőekhez hasonló, agresszív manővereket. Igazán nagyszerű versenyzők ők ketten, ráadásul hasonló teljesítményű autókban ülnek, ezért egyértelmű, hogy egy aszfalton fognak osztozni bizonyos helyzetekben” – tette hozzá Brundle.



A volt autóversenyző kifejtette véleményét a monzai incidens utáni, nagy port kavaró Verstappen-féle elsétálásról. „Szerintem Max látta, hogy Lewis próbálja elmozdítani az autót a kavicsból, ezért semmi szükség nem volt rá, hogy kommunikáljon is vele. Egyértelmű volt, hogy mi történik, hiszen Lewis tolatni próbált, és köztudott, hogy a hátrameneti sebességfokozatot nem olyan egyszerű megtalálni az F1-es autókban. Miután Max felismerte a helyzetet és észlelte, hogy Lewis rendben van, inkább arra törekedett, hogy minél távolabb kerüljön a balesettől.”

Brundle ugyanakkor nem gondolja, hogy a két rivális kapcsolata megromlott volna. Szerinte inkább fizikai sérüléseket szereztek, mintsem lelkieket. Épp ezért biztos abban is, hogy egy monzaihoz hasonló balesetben, a baj esetén nem hagynák magukra a másikat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: