DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alpine: A mi párosunk van a legközelebb egymáshoz

Marcin Budkowski, a francia F1-es csapat ügyvezetője rendkívül elégedett pilótáival. A céljuk a soron következő Orosz Nagydíjon is az, hogy mindkettejükkel folytassák a pontszerzést.

Az Alpine pillanatnyilag a konstruktőri világbajnoki tabella ötödik helyét foglalja el, megelőzve két közvetlen riválisát, az AlphaTaurit és az Aston Martint. Eközben egyéniben a két versenyző között mindössze öt pont a különbség, méghozzá Esteban Ocon hungaroringi győzelme ellenére is Fernando Alonso javára. Marcin Budkowski, az Alpine F1-es ügyvezető igazgatója nem is győzte dicsérni a két versenyzőjét – szavait az F1i.com szaklap idézi:

alpine-alonso-ocon



„Mindkét pilótánk folyamatosan szerzi a pontokat. Fernando és Esteban párosa van egymáshoz a legközelebb idén, ami jól mutatja, mennyire erős is a felállásunk. Remekül dolgoznunk, mi pedig élvezzük annak előnyeit, ahogy hajtják egymást és azzal a csapatot is előre. Kemény és fair közöttük a harc, a célunk pedig, hogy továbbra is mindkettejükkel pontokat szerezzünk.”

Alonso és Ocon a legutóbbi Olasz Nagydíjon is egyaránt az első tízben ért célba, viszont csak a nyolcadik és tizedik helyeken, de Budkowski arra számít, hogy a most következő oroszországi futamon újra erősebbek lehetnek:

„Szocsi jobb lesz: ha nem is tökéletes, de jobb. Úgy vélem, visszatérünk ahhoz a versenyképességhez, amit korábban mutattunk, ami azt jelenti, hogy a top 10-be kvalifikálunk és valamelyest erősebb pontszerző helyekért harcolunk. Hisszük, hogy Szocsi egy olyan pálya, ahol magasabb szinten lehetünk, mint voltunk Monzában, amiről tudtuk, hogy nem igazán kedvez az autónk karakterisztikájának. Ezt figyelembe véve remekül küzdöttünk a sprinten és a futamon, hogy a csalódáskeltő időmérő után mindkét autóval pontot szereztünk. Ezzel az utolsó tizenhárom versenyünkön pontot gyűjtöttünk, az ilyen kiegyensúlyozottság pedig fontos lesz a konstruktőri ötödik helyért folytatott versenyben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: