DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Wolff: Mr. Zsémbes a mi legnagyobb fegyverünk

Míg pilótáik a pályán, addig a Mercedes és a Red Bull képviselői a médiában szeretgetik egymást. Nem véletlenül ismételgeti idén a címvédő csapat, örülnek az ellenfeleknek.

Várva várta már a Formula-1 közönsége, hogy hosszú évek után végre érdemi küzdelem folyjon két csapat két pilótája között a világbajnoki címért, most pedig a Max Verstappen-Lewis Hamilton rivalizálással meg is kaptuk ezt. Körítésként pedig, amikor éppen nincs verseny (amikor van, persze akkor is), az istállók szócsatáit hallgathatjuk.

Toto Wolff a kihívók megjelenése óta azt kommunikálja, örül nekik, mert az egész Mercedest felrázza ez az új helyzet. Helmut Marko azonban a héten igyekezett emlékeztetni Wolffot és a közvéleményt, nem biztos, hogy lenne okuk erre, hiszen a Red Bull már több szakembert is átcsábított tőlük. Az osztrák szerint ez Niki Lauda parancsnoksága alatt kizárt, hogy megtörtént volna.

„Jó csapat vagyunk, ahol a szenvedély az első. Niki Lauda irányítása alatt ez [az emberek átcsábítása] nem történhetett volna meg. Ő sokkal közelebb állt a motorral foglalkozókhoz” – mondta korábban Marko, utalva arra, hogy a Red Bull saját erőforrásának fejlesztését a Mercedes tapasztaltjai segítik majd. A csapat tanácsadója korábban másért is bírálta ellenfeleiket, amikor kijelentette, Hamilton sérülése az Olasz Nagydíjon pusztán „show” volt.



Wolffnak nem szegte kedvét az újabb verbális támadás, vissza is szólt honfitársának, és megerősítette, továbbra is élvezik a bajnoki csatát. Szinte hálát is ad a riválisokért, különösen annak szókimondóbb tagjaiért. „Mr. Zsémbes a mi legnagyobb fegyverünk” – kedveskedett Markónak a Mercedes csapatfőnöke. „Niki mindig azt mondta, minden kívülről jövő támadás erősíti a csapatunkat. Amikor F1-es világbajnoki címről van szó, nem kezded ölelgetni a másikat.”

A bajnokságokat tekintve az egyéniben Verstappen, a konstruktőriben pedig a Mercedes áll elöl, ám a soron következő Orosz Nagydíj az Ezüst Nyilak pályája, a Red Bull hollandja pedig három rajthelyes büntetéssel a zsebében várhatja a hétvégét, így újabb, küzdelmekkel teli futam várható.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: