DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Alonso: Csapatként legyőzzük a gyorsabb Astont és AlphaTaurit is

Fernando Alonso tudja, hogy nyers tempóban nem tudják felvenni a versenyt az AlphaTaurival és az Aston Martinnal sem, de így is legyőzhetik mindkét istállót 2021-ben.

Nyolc futam (bár nem kizárt, hogy csak hét) maradt még hátra az idei versenynaptárból, az Alpine az összetett ötödik helyezést foglalja el jelenleg a tabellán, nem kis részben Esteban Ocon váratlan magyarországi futamgyőzelmének köszönhetően, de Fernando Alonso is nagyon megteszi a magáét rendszeres erős pontszerzéseivel.

Az istálló 95 ponttal rendelkezik jelenleg, ezzel tizenegy egységgel előzi meg az AlphaTaurit (ahol többnyire inkább Pierre Gasly-ra támaszkodhat a gárda, semmint a sokat hibázó Yuki Tsunodára). Bár a Renault-ból átalakuló Alpine nyers tempója sokszor nem veszi fel a harcot a középmezőnybeli riválisokkal sem, az adódó lehetőségeket remekül használják ki Alonsóék.

„Igen, megőrizhetjük jelenlegi pozíciónkat a tabellán. Minden téren azt mondhatom, hogy remekül teljesítünk. Nem rendelkezünk egyelőre olyan autóval, ami tempóban versenyre kelhetne az AlphaTaurival, vagy az Aston Martinnal, de vasárnaponként mindig csatázunk velük és szorgosan gyűjtjük az értékes pontokat. Természetes, hogy ha megmarad a reális lehetőségünk, a konstruktőri ötödik pozícióért fogunk harcolni” – mondta el véleményét Fernando Alonso a Motorsport-Total hasábjain.

00121030_255



„Igen nehéz minden hétvégén mindkét autónkkal a pontszerzők között végeznünk, ez különösen nehéz feladat akkor, amikor már az első szabadedzésen látszik, hogy nem vagyunk túlságosan versenyképesek. Legutóbb, Monzában is éreztük már előre, hogy nem éppen nekünk fekszik a pálya és ez be is igazolódott. Ennek ellenére mindketten a legjobb tízben zártunk, ez fantasztikus. Éppen ez tűnik a csapat legerősebb pontjának eddig, a vasárnapi versenyeken rendre beverekedjük magunkat a pontszerzők közé.”

„Valószínűleg kicsit sem a miénk a leggyorsabb autó a középmezőnyben, viszont a miénk a zóna legjobb csapata. Ezért sikerül rendszeresen a legjobb tízbe kerülnünk. Rengeteg függ a pályától, Spában csak szárazon voltunk jók, Zandvoortban egész hétvégén, Monzában igazából sehogy. Nem tudjuk, hogyan alakul az orosz, a török és az egyesült államokbeli hétvégénk. Elvileg Monza volt számunkra a legrosszabb helyszín, meglátjuk” – tekintett előre Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: