DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Még mindig nem elégedett hazai pályán a Ferrari

Nagyon szeretnék már megörvendeztetni a tifosit, de egyelőre csak azzal sikerül, hogy előreléptek a korábbi formájukhoz képest. Sainznak és Leclerc-nek sem tetszik eddig a hazai hétvége.

Olaszországban a legjobban várt csapat minden kétséget kizáróan a Ferrari; a tifosi mérhetetlen szeretettel halmozza el őket, akármi is történik. A vörösök amellett, hogy élvezik az otthoniak lelkesedését, régóta szeretnének is valamit visszaadni nekik a pályán nyújtott teljesítményükkel. Egyelőre ez idén sem sikerül, vagy legalábbis nem úgy, ahogy szeretnék.

Ha a tavalyi szezonnal vetjük össze, eddig jobban alakul a hazai hétvégéjük. 2020-ban mind az időmérő, mind a verseny katasztrofálisan ért véget a Ferrari pilótáinak, dupla nullázással voltak kénytelenek továbbutazni Olaszországból. Bár a verseny még most is hátravan, a kvalifikáció már biztatóbb képet festett.

Így látja legalábbis Carlos Sainz, akinek ez lesz az első versenye az olasz közönség előtt vörös overálban. Nem állítja, hogy ott vannak, ahol lenni szeretnének – elvégre a közvetlen ellenfél McLaren visszavágott, és mindkét autójukkal előttük végeztek –, de jó hír, hogy az egy évvel ezelőtti felejthető történések nem ismétlődnek meg. „Nagyot léptünk előre tavalyhoz képest. Akkor az egyik autó már a Q1-ben kiesett, a másik 13. lett. Egyetlen év alatt sikerült fejlődnünk egy olyan pályán, amiről tudjuk, hogy nem fekszik az autónknak. De még többet szeretnénk, és dolgozni is fogunk rajta” – nyilatkozta a spanyol az időmérő után.



Ugyan a megcélzott legjobb ötbe nem kerültek be, ám ezúttal mindketten a top 10-ben zártak, és ez mindenképpen valami, aminek Sainz örül. Reméli, hogy innen csak felfelé vezet az út. „Sajnos már a Q1 elején látszott, hogy messze vagyunk a legjobb öttől. Sajnálatos, hogy itt, ahol jól szeretnénk szerepelni a tifosi miatt, már ezért is küzdeni kell. De sikerült javulnunk az időmérő közben, összeraktunk néhány jó kört. Nagyon szoros lett Charles között és köztem, ez mutatja, hogy az autó valóban ott van, ahol. A jövőben többre vágyunk, de jelenleg ennyit tudunk” – tette hozzá.

Leclerc közvetlenül csapattársa mögött, a 8. helyen végzett a kvalifikáción, és még elégedetlenebbül szállt ki az autóból, mint a spanyol. Egész idő alatt motorgondokra panaszkodott, és ez rányomta a bélyegét a teljesítményére is. A küzdelmek után inkább előretekint, talán a folytatás nem lesz ennyire rossz. „Ma nagyon nehéz napom volt. Az egész időmérő alatt problémám volt. Nem szeretnék részletesen beszélni róla, de az erőforrással történt valami. Nem tudom pontosan, hogy mi, de alig tudtam vezetni. Holnapra megpróbáljuk kideríteni az okát, és remélhetőleg helyre is tudjuk hozni. Máskülönben ez egy nagyon küzdelmes verseny lesz” – foglalta össze csalódottan a péntekjét a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: