DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Russell fejezi be a teljes korszakváltást és legyőzi Hamiltont?

Sokan úgy gondolják, hogy Lewis Hamilton mögé továbbra is második számú versenyzőt keresett a Mercedes. George Russell vezetési tudását ugyanakkor senki nem vonja kétségbe.

Bár Lewis Hamiltont tartják a mezőny egyik leggyorsabb pilótájának, David Coulthard úgy véli, jövő évi csapattársa, George Russell abszolút felveszi majd a versenyt gyorsaságban is (amennyiben az istálló is hagyja ezt), az idő pedig a hétszeres világbajnok életkora miatt már nem Hamiltonnak dolgozik.

Russell már tavaly is bizonyított, amikor beugróként a Mercedesnél kizárólag a csapat (többszörös) hibája miatt nem nyerte meg azonnal a bahreini második futamot. Jövőre Lewis Hamilton mellett egész szezonban bizonyíthat egy ütőképes autóval. De valóban bizonyíthat, szabadon engedik versenyezni?

Russell odaérhet Hamilton nyakára nyers tempóban is, ha a csapat is hagyja ezt


„Abszolút itt volt már az ideje annak, hogy George Russell az anyacsapatnál is végre lehetőséget kapjon. Úgy vélem, nagyszerű üzletet csinált a Mercedes, hogy igényt tartott a fiatal britre” – idézi Coulthard szavait a PlanetF1.com.

„Folyamatosan és nagyon gyorsan fejlődik, tavaly pedig egy élcsapat autójával is megmutatta Bahreinben, mire is lenne képes, ha olyan technika van alatta. Nem szeretném lebecsülni Valtteri Bottast, mert egy igazán gyors versenyző és többszörös futamgyőztes, de a sport arról szól, hogy az adódó lehetőségeket kíméletlenül ki kell használni.”

„Akár az autósportról, akár a fociról, vagy bármelyik másik sportágról beszélünk, mindig eljön az ideje, amikor az igazán nagy tehetségeknek lehetőséget kell adni, afelől pedig semmi kétségem, hogy Russell minden olyan képességgel rendelkezik, amitől sikeres lehet. Hamilton számára komoly fenyegetést jelent, mert amikor a világbajnok a legjobbját hozza, arra a szintre is képes felérni a fiatal trónkövetelő. Ugyanolyan lesz a tempója, mint Hamiltoné” – tette hozzá Coulthard.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: