DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardo: Bottasnak jót tesz majd a változás

A héten tapasztalt bejelentéscunami Valtteri Bottas Alfa Romeó-s szerződésével kezdődött. A finnek Daniel Ricciardo adott tanácsokat, aki hasonló cipőben járt, mikor elhagyta a Red Bullt.

A hét elején érkezett az e heti legfontosabb hírek egyike: Valtteri Bottas a szezon végeztével elhagyja a Mercedest, és 2022-től a visszavonuló Kimi Raikkönen helyét veszi át az Alfa Romeónál. 9 győzelmet és 17 pole-pozíciót szerzett a finn mercedeses időszaka alatt idáig.

Daniel Ricciardo 2018 végén hagyta el a Red Bullt, akik egészen fiatalkora óta fogták az ausztrál kezét, ő azonban azt érezte, valami új kihívásra van szüksége. A sajtótájékoztatóra – melyen a Formula.hu is jelen volt – Valtteri Bottasszal beosztott ausztrál mondta el álláspontját társa csapatváltásáról.



„Hasonló ideje vagyunk már a sportban, így Valtteri is a tapasztaltabbak közé tartozik. Tisztában van vele, hogy mivel jár ez a sport. Átmegy az Alfához, ami egy teljesen másik projekt, mint amiben eddig szerepelt, szerintem ő is tudja, hogy ez időbe fog telni.”

„Ugyanakkor a változás mindig izgalmas. Ez egy új kihívás számára, egy abszolút újdonság. Persze mindig azt reméljük, hogy minden tökéletes lesz már az első naptól kezdve, de nyilván kell majd egy kis idő, hogy megszokja az új légkört, de utána folyamatos fejlődés jellemzi majd ezt a kalandot. Nem egyszerű, de ha az volna, mindenki ezt csinálná.”

Az Alfa Romeo jelenleg a kilencedik helyen áll a konstruktőri világbajnokságban, s a Williams legutóbbi versenyeken látott remeklése után elég halovány a remény, hogy innen előrébb léphetnek, az eddig pontot sem szerző Haas pedig valószínűleg nem lesz nagy ellenfél a hátralévő futamokon sem.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol garantált a jó közösség és két futam között sem hagyunk benneteket unatkozni!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: