DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Meglepte Tsunodát, hogy marad az F1-ben

Állandóan balesetei voltak, nem fejlődött eleget a szezon első felében – ismerte be maga az AlphaTauri újonca, milyen érvek szóltak 2022-es szerződéshosszabbítása ellen.

Az év elején Yuki Tsunodát még a mezőny legmeggyőzőbb újoncának tartotta a közvélemény, a szezon második felére azonban megítélése visszaesett: nem szűnő balesetei és ingadozó gyorsasága miatt sokan arra sem számítottak, hogy 2022-ben az AlphaTauri versenyzője marad Pierre Gasly oldalán. Még ő maga is azzal számolt, hogy lecserélik.

„A szezon első fele eléggé kiegyensúlyozatlan volt, így kicsit én is meglepődtem, hogy maradok a következő évre. Először is köszönöm a csapatnak. Nagyon izgatott vagyok ezért a jövő évi lehetőségért. Ebben az évben még tanulni fogok, annyit, amennyit csak lehetséges” – mondta a japán az Olasz Nagydíj hivatalos sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is jelen volt.



Arra a kérdésre, miért volt a hosszabbítás számára meglepetés, így felelt: „Mert állandóan baleseteim voltak, ami a csapatnak sok pénzébe került. Nem jól fejeztem be a szezon első felét, főleg Magyarországon, ahol a falnak mentem az első szabadedzésen, ezzel a teljes edzést, szinte kettőt is tönkretettem. Franz Tost és Helmut Marko is felszólított már rá, hogy vezessek kiegyensúlyozottabban és legyek fegyelmezettebb az edzéseken. A szezon első felében nem tudtam teljes mértékben fejlődni, a Magyarországon szerzett pontjaim is kissé szerencsések voltak. Tehát vegyesek az érzéseim: néha jól megyek, néha viszont nem. Ezért mondanám meglepőnek” – fejtette ki Tsunoda.

„A következő évre egyértelmű céljaim vannak, de egyelőre a mostanira fókuszálok. Természetesen jövőre kiegyensúlyozottabbnak kell lennem és erősebben kell teljesítenem, pontokat kell szereznem. De egyelőre nem lehetnek elvárásaink a következő évre, az autónk teljesen új lesz, bármi megváltozhat majd. Egyelőre csak a szezon megmaradt részére akarok koncentrálni, és pontokat akarok szerezni a bajnokságban” – beszélt idei céljáról az újonc: csupán 18 ponttal rendelkezik az egyéni tabellán, míg csapattársa, Gasly 66-tal.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: