DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Éppen selejtezték volna Hamilton meghibásodó motorját

Nem származik semmilyen hátránya Lewis Hamiltonnak a Holland Nagydíj második szabadedzésén történt motorhibából: a Mercedes elárulta, ez volt az egység utolsó napja használatban.

A világbajnokság akkori éllovasa volt egy motorhiba elszenvedője a Holland Nagydíj első edzésnapján: Lewis Hamiltonnak a komplett második tréninget ki kellett hagynia meghibásodó erőforrása miatt. A technikai probléma duplán fájdalmasnak tűnt: egyrészt a kiesett edzésidő miatt egy új pályán, másrészt azért, mert motorból csak három használható fel büntetés nélkül egy szezon folyamán, így egy egység elvesztése akkor is következményekkel járhat, ha az egy kifejezetten edzéseken használt erőforrás.



Hamilton későbbi teljesítményén nem érződött meg az elvesztett edzés, a brit hozta a Max Verstappen fölénye fényében maximálisan elérhető második helyet. A motorhiba pedig a lehető legszerencsésebb pillanatban történt: ez volt az utolsó edzés, amelyen a Mercedes használni tervezte az egységet leselejtezése előtt. Az idei első erőforrásról van szó, amelyet a szezon kezdete óta először élesben, majd edzéseken bevetettek, míg időmérőn és versenyen már a harmadik motor dolgozik a W12-ben.

„Az erőforrás már Brixworthben van, ahol alaposan megvizsgálják” – mondta a Mercedes szokásos műszaki videójában Andrew Shovlin mérnökigazgató. „Szerencsére az az egység befejezte hasznos élettartamát, még csak az sem volt tervben, hogy a későbbiekben pénteken használjuk. Viszont át akarjuk látni, pontosan mi történt, mivel tartaléknak még félretehetjük a jövőben, ezért várjuk a HPP jelentését.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: