DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Rosberg: Alonso még mindig százszázalékos

A 2016-os világbajnok, Nico Rosberg úgy véli, Fernando Alonso nem veszített a formájából az évek alatt, és egy megfelelő autóban bajnokesélyes lehetne.

Az Alpine spanyol versenyzője, Fernando Alonso egy úgynevezett előkészítő évre tért vissza a csapattal, amellyel úgy tűnik, a 2022-es szabályváltoztatások után is együtt maradnak a Forma-1-ben. Ha ez valóban így lesz, Alonso akár pályafutása harmadik világbajnoki címéért is harcba szállhat majd.

Ezt azonban egyesek vitatják. A száguldó cirkusz világától két évre elszakított spanyol pilóta körül sok a kérdőjel és néhányan kételkednek benne, hogy képes lesz újra előhúzni régi formáját, amely a Forma-1 egyik legjobb versenyzőjévé tette őt.

Bár valóban rázós kezdés volt, úgy tűnik, Alonso kezd végre magára találni. Az elmúlt futamokon képességei legjavát mutatta meg, ezzel pedig egyértelművé tette: továbbra is versenyképes és készen áll a harcra. A következő lépés természetesen az, hogy ismét az élmezőnyben küzdhessen, Nico Rosberg pedig meg van győződve róla, hogy ez így is lesz.

 



„Száz százalék” – vágta rá Rosberg, amikor feltették neki a kérdést, hogy Alonso továbbra is bajnokesélyes lehet-e egy topcsapatnál. „Ahogy Esteban Ocon mellett vezet, akiről tudjuk, hogy a következő generáció egyik emelkedő csillaga, az valami elképesztő.”

Nico Rosberg Alonso visszatérését a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher 2010-es visszatéréséhez hasonlította, aki akkor a Mercedeshez szerződött, éppen Rosberg csapattársaként. A legendás német pilóta három évvel távozása után tért vissza, és a szintén három ott töltött szezon mindegyikében csapattársa mögött végzett a bajnokságban. Schumacher 2012-ben vonult másodszorra nyugdíjba. Míg a hétszeres világbajnok visszatérését követően nehezen tudott alkalmazkodni a Forma-1-hez, Rosberg szerint Fernando Alonsonak sikerült visszatérnie régi önmagához.

„Én végigkövettem az akkor 41 éves Michael (Schumacher) visszatérését, aki küszködött az új helyzetekhez való alkalmazkodással. Alonsóval viszont nem ez a helyzet. Hatalmas öröm, hogy újra itt van, hiszen mind tudjuk, hogy ő az egyik legjobb. Remek érzés nézni, ahogy versenyről versenyre magára talál. Céllal jött vissza és folyamatosan egyre feljebb menetel! Fantasztikus.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: