DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alpine: Alonso addig marad, amíg bírja

Bérelt helye van a francia csapatnál a kétszeres világbajnoknak a 2022-es szezon után is. Ameddig elég fitt az F1-hez, a spanyol maradhat – Alonso ígéri, ha nem bírja a tempót, ő maga fogja feltenni a kezét.

Fernando Alonso 2022-ben is a Formula-1-ben marad – jelentette be az Alpine csapat még a Belga Nagydíjat megelőzően. A bejelentés némi zavart szült, mivel amikor a kétszeres világbajnok visszatért a sorozatba, kétéves szerződésről beszéltek – mint kiderült, a második év valójában opció volt, arra az esetre, ha az együttműködés balul sülne el, ám a folytatás egy pillanatig sem volt kétséges. Az Alpine pedig készséggel maradna együtt a 2022-es szezon után is a spanyollal.

„Először is, jobb autót kell adnunk neki, ami jobb eredményekkel jár együtt. Négy év múlva nem ilyen eredményeket szeretnénk elérni, ő pedig valószínűleg már egy év múlva sem” – mondta a The Race szaklapnak Laurent Rossi, az Alpine vezérigazgatója. „Ő és én tárgyalni fogunk erről. Az elképzelés az, hogy együtt maradunk. A következő év vége előtt el fogjuk dönteni, mit vállalunk közösen, de a cél folytatni, amíg tudjuk.”



„Amíg Fernando ezen a szinten van, addig az Alpine versenyzőjének kell maradnia. Ha már nem bírja az F1-et, akkor végleg távozni fog. Addig is tartozunk neki egy autóval, amely egy szinten van a tehetségével. Erről szól a mi alkunk” – beszélt arról, hogy amíg Alonso bírja a Formula-1 iramát, helye lesz a csapatban.

Maga Fernando Alonso is elmondta, hogy célja 2023-ban is a Formula-1-ben versenyezni – de ha valóban kiöregszik, nem fog helyet foglalni más elől:

„Nekem is fejlődnöm kell még, mert sokszor elmondtam, még nem tartok száz százaléknál. Az olyan napok, mint a spái időmérő mutatják, még sokat kell fejlődnöm bizonyos területeken” – idézi a lap Alonsót. „Ha a következő évben látom magamon a javulást és még mindig élvezem az egészet, miért ne folytatnám a versenyzést? De ha azt látom, hogy nem tudom felvenni a tempót, nem végzek jó munkát, akkor én fogom elsőként feltenni a kezem és azt mondani, egy új arc jobb lenne a csapat számára. De remélem, nem lesz így! Remélem, azért teszem fel a kezem, hogy azt mondjam, készen állok 2023 kihívására.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: