DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Wolff: Albon jöhet, ha nem Red Bull-pilóta

Úgy tűnik, hogy a Red Bull nyeri a pilótapiaci hidegháborút, de Toto Wolff előállt még egy feltétellel: csak akkor ülhet a Williamsbe Alex Albon, ha már nem köti szerződés a riválishoz.

Továbbra sem dőlt el, hogy ki lesz jövőre Nicholas Latifi csapattársa a Williamsnél, de a Red Bull-Mercedes háborút ezen a fronton jelen állás szerint az energiaitalosok nyerhetik. A Williamsnél ugyanis jobban szeretnék Alex Albont, mint a Mercedes-támogatott Nyck de Vriest és úgy tűnik, hogy ezt már Toto Wolff is elfogadta, de egy utolsó feltétele még van, mint a grove-iak motorbeszállítója:

wo



"Elég trükkös lenne egy 100%-ig Red Bull-pilótát beültetni egy Mercedes-motoros autóba. Szóval én nagyon örülnék, ha vele dolgozhatnék, amennyiben a Red Bull teljességgel elengedi őt a szerződéséből. Albon megérdemli az F1-es ülést" - mondta Wolff a Holland Nagydíj hétvégéjén, világossá téve, hogy akkor hozható tető alá az üzlet, ha Albon már nem Red Bull-pilóta és Christian Hornerék elengedik a kezét.

Horner erre úgy reagált, hogy "meglehetősen szokatlan", hogy egy motorbeszállító ilyen feltételeket támaszt egy partneristállóval kapcsolatban, de hozzátette, hogy a Williams biztosan azt a versenyzőt választja, akit az autóban akar látni és nem lesznek megkötések. Mint mondta, Albon iránt az Alfa Romeo is érdeklődött, konstruktív tárgyalásokat folytattak velük és a Williamsszel is, a következő napokban pedig véglegessé válhat a helyzet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: