DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Norris: A Williams is megvert volna minket

A szezon során először nem került Q3-ba Lando Norris. Úgy véli, a bejutás akkor sem sikerült volna, ha nincsenek piros zászlók: akkor a balesetező Williamsek vehették volna el a helyét.

Nem kedvez a McLarennek a zandvoorti pálya, a papajaszínű autók csupán a mezőny közepén vannak a Holland Nagydíjon: Daniel Ricciardo a Q3-ba jutott, de ott csak 10. helyet szerzett, míg Lando Norrisnak a bejutás sem sikerült, és a 13. pozícióból indulhat. Mindkét McLaren előtt végzett a két Ferrari és két Alpine, valamint egy-egy AlphaTauri és Alfa Romeo, míg Ricciardo és Stroll között George Russell Williamse és Lance Stroll Aston Martinja található.

Russellt a Q2 második piros zászlója – a csapattárs Nicholas Latifi balesete miatt – tartotta ebben a pozícióban, de Norris úgy véli, a Williams normál körülmények között is gyorsabb lett volna nálunk, ő valószínűleg a piros zászló nélkül sem került volna Q3-ba.



„Nagyon nehéz lett volna, szerintem a Q3-ban szereplők 90 százaléka, vagy legalábbis legtöbbje határozottan gyorsabb volt nálunk. Daniel jó munkát végez a hétvégén, beleértve az időmérőt is. Mindenki között nagyon szoros volt a helyzet. Még a Williamst is beleértve, ha ők nem hibáznak, valószínűleg extrémen gyorsak lettek volna és még jobban megnehezítik az életünket” – fejtegette Norris az időmérő után adott interjúban.

„Nem tudom nyugodt szívvel azt mondani, hogy igen, könnyedén bejutottam volna a Q3-ba, mert 1:10,4-es kört teljesítettem, mégpedig azért, mert ennél nem nagyon tudtunk volna gyorsabbak lenni” – folytatta a világbajnokság harmadik helyezettje, aki idén először nem szerepelt a kvalifikáció utolsó szakaszában.

„Talán nem bíztam teljesen az autóban, ellentétben Spával és más helyekkel. Egyértelműen úgy vélem, fejlődhettem volna, de nem tudom könnyedén azt mondani, 100 százalék, hogy a Q3-ba kerültem volna. A mezőny nem volt még ennyire szoros, azt látjuk, hogy hirtelen még egy Alfa Romeo is ennyire előre került. Egy rakás autó nagy előrelépést tett ezen a hétvégén, a pálya jellegéből vagy hasonló okból fakadóan. Mi pedig, ha nem is hátrafelé léptünk, de nem teljesítünk olyan jól, mint normál esetben” – beszélt arról, mi az oka a McLaren gyengélkedésének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: