DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Leclerc szerint megvolt a tempó, Sainz szerint nem

A Ferrari párosa biztató teljesítményt mutatott egész hétvégén, de a futamon végül nem tudtak előrébb lépni; Sainz még hátrébb is esett. Ennek megfelelően vegyes érzésekkel értékeltek.

A tegnapi időmérőn 5-6. helyen zárt a Ferrari, és feltett szándékuk volt, hogy megakadályozzák az eléjük kvalifikáló Pierre Gaslyt azon tervében, hogy maga mögött tartja őket. A francia végül sikerrel járt, sem Charles Leclerc, sem Carlos Sainz nem tudta igazán megszorongatni, a spanyolnak ráadásul a végén nem előre, hanem a visszapillantójára kellett koncentrálnia, hiszen Fernando Alonso támadta őt – és meg is előzte.

Nem értékelte egyikük sem tökéletesnek a napot; Leclerc volt az optimistább, Sainz azonban érthető módon nem a legkellemesebb emlékekkel távozik Zandvoortból. A spanyol pilóta már szombaton is balesetet szenvedett a holland aszfaltcsíkon, és ma sem érte több pozitív impulzus. „Őszintén szólva egyáltalán nem élveztem, csak csúszkáltam össze-vissza. Semennyi tempóm nem volt ma. A hétvége korábbi részével ellentétben ma nem éreztem magam egynek az autóval. Valamiért ma nagyon távolinak tűnt” – nyilatkozta Sainz a leintés után.



A Ferraris számára rejtély, hogy miért tűnt el a komfortérzete az autóban. Aggasztja is a helyzet, és igyekszik minél hamarabb, lehetőleg még a csapat jövő heti hazai versenye előtt megoldani. „Ki kell elemezni. Idén először történt meg, hogy nem találtam önmagam, és az egész versenyt csúszkálással és a sebességért való szenvedéssel töltöttem. A végén már a gumikkal is szenvedtem. Nagyon-nagyon furcsa, olyan, mint egy nagy kirakós. Ötletem sincs, hova tűnt a tempó” – morfondírozott a spanyol.

Talán Leclerc-nél rejtőzött, ő ugyanis éppen azt dicsérte a legjobban. A monacói sem ugrott ki a bőréből örömében a helyezését látva, de szerinte nem tragikus a helyzet. „Elégedett vagyok a tempóval. Az ötödik hellyel nem, mert ha tegnap jobb munkát végeztünk volna az időmérőn és összeraktam volna a körömet, akkor lehetett volna ez negyedik is. Tempó tekintetében mi voltunk a középmezőny legjobbjai, de nehéz volt ma megmutatni, mert nem tudtunk közelebb kerülni Gaslyhez.”

Legalább értékes pontokat szereztek, és a konstruktőri bajnokság szempontjából ez sokkal lényegesebb, ahogy Leclerc is rámutatott. Most már 11,5 ponttal vezetnek a nagy rivális McLaren előtt a harmadik helyen. „A csapatnak ez nagyon jó. Éppen erre volt szükségünk ezen a hétvégén. Amikor a McLaren szenved, meg kell ragadnunk a lehetőséget, és mindkét autót a pontszerzők között kell tudnunk. Ezt tettük ma is” – konstatálta elégedetten a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: