DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Horner: Verstappen higgadtsága elképesztő

Max Verstappen élete első hazai Forma-1-es versenyén a pole-pozícióból rajtolhat lenyűgöző kvalifikációs teljesítményének köszönhetően. A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner az időmérőt követően méltatta versenyzőjét: szerinte dicséretes a holland higgadt hozzáállása.

Horner elismerte, le volt nyűgözve Verstappen időmérős teljesítményétől. Megjegyezte, hogy bár hazai pályáján versenyez, nagy nyomás nehezedik rá a tengernyi szurkoló miatt, mégis higgadt tudott maradni, és legyőzte legfőbb riválisát.

A holland idei hetedik pole-pozícióját szerezte meg, mindössze 38 ezred másodperccel utasította maga mögé a bajnoki éllovast, Lewis Hamiltont. A futam ettől még ígéretesebb, hiszen a csekély különbség arra enged következtetni, hogy vasárnap izgalmas versennyel számolhatunk.

„Elképesztő Max teljesítménye, ráadásul óriási nyomás alatt futotta meg a leggyorsabb kört. Nagyon boldog vagyok. Úgy versenyzett, mintha odakint nem szurkolna érte 70 ezer ember. Mindent ki tudott zárni, és ez hihetetlen higgadtságra utal” – dicsérte versenyzőjét Horner a Sky Sportsnak adott interjújában.

 



„Az időmérő előtt a DTM-versenyt nézte. Nyugodt volt, úgy állt az egészhez, mintha egy átlagos versenyhétvége lenne, miközben a lelátók telve vannak, és a legtöbben narancssárgába öltöztek. Elképesztő a hangulat, a pilóták pedig tesznek róla, hogy még tovább tüzesítsék a hangulatot.”

Bár Verstappen a pole-t megszerezte, a vasárnapi futamon egyedül kell felvennie a harcot a két Mercedessel, hiszen csapattársa, Sergio Perez már a Q2-be sem tudott továbbjutni, ezért a mezőny végéről indul. Horner elmagyarázta, hogy amikor Perezt kiküldték a pályára, még volt elég idő, azonban a forgalom keresztülhúzta a számításaikat.

„A pályára való kihajtáskor sok időt vesztett a bokszban lévő autók miatt, ezért lett ilyen szoros, amikor az utolsó szektorhoz ért. Szóltunk, hogy nyomja, ahogy bírja, de két-három autó még így is maradt előtte, amelyek mellett ennél gyorsabban nem tudott eljönni.”

Horner elmondta, körülbelül másfél másodperccel csúszott le Perez utolsó gyorsköréről és a Q2-ről, ami nagyon frusztráló neki és a csapatnak is, de a pontokat holnap osztják, ezért bizakodóak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: