DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Horner: A Mercedes próbálja lebeszélni Albont a Williamsről

Nagy szégyen lenne, ha a Mercedes Red Bull-kötődése miatt megakadályozná a thaiföldi visszatérését. Christian Horner elmondása szerint Albon a Williamshez menne, de ez szúrja az ellenfél szemét. Toto Wolff tagadja a vádat.

A csapatfőnökök zandvoorti FIA-sajtótájákoztatóján Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke elmondta, jelenlegi tartalékpilótájuk, Alex Albon Formula-1-es visszatérésén dolgoznak. Gyakorlatilag megerősítette, hogy két csapat jöhet szóba: a Williams és az Alfa Romeo. Később a Sky Sportsnak adott interjúban érdekesebb részleteket is megosztott: eszerint a Mercedes próbálja lebeszélni Albont, hogy a Williamst válassza, és akár meg is akadályozhatja, hogy a rivális védence egy partnercsapatnál kössön ki.

„Keményen dolgozunk azon, hogy ülést szerezzünk neki. Őszintén remélem, hogy a Mercedes nem akadályozza meg a lehetőségét a Williamsnél. Ez nagy szégyen lenne” – mondta a Skynak Horner. Arra a kérdésre, miért állna a Mercedes Albon útjába, így válaszolt: „A Red Bull-os kapcsolata miatt. Nagy szégyen lenne, ha a versenyző bűnhődne emiatt. Remélhetőleg nem történik meg ilyesmi. Mindenesetre van lehetőségünk egy pár csapatnál. A prioritás számunkra az, hogy versenyezzen jövőre. Ha ezt nem tudjuk elérni, akkor velünk maradhat teszt- és tartalékpilótaként, ugyanis különösen sokra tartjuk őt.”



Az interjúban elmondta, Albon preferenciája a Williams, „de van pár akadály.” Hozzátette, a Mercedes már most próbál a thaiföldire hatni: „Nagyjából négyszer hívta már telefonon a csapat a szomszédunkból, hogy ne menjen oda. Mondtam neki, hogy hagyja őket figyelmen kívül” – hangzott el Hornertől.

Persze felmerült a kérdés, hogy ha a Red Bullnak két csapata is van, akkor miért nem az AlphaTaurinál vagy az első istállónál alkalmazzák az olyan sokra tartott Albont, akinek 2020 végén nem maradt hely a kvartettben?

„Az elsőről talán Franz Tostot kellene megkérdezni. A Red Bull Racingnél nyilván le van már fixálva a jövő évi felállásunk. A célunk az, hogy egy másik csapatnál versenyezhessen, ne kelljen még egy évet a partvonalon töltenie. Van pár lehetősége a Red Bullon kívül, és remélhetőleg megkapja az esélyt” – válaszolt Horner.

A történet következő körére sem kellett várni: a riporterek a Mercedes főnökéhez, Toto Wolffhoz is elszaladtak, aki tagadta Horner kijelentéseit.

„Soha nem állnék olyasvalaki útjába, mint Alex Albon, aki fantasztikus fickó, kiváló személyiséggel. Személy szerint elszomorított, mikor távoznia kellett. Nagyon helyes, ha úgy alakul, hogy Formula-1-es autót vezethet. De ugyanez igaz Nyck de Vries-re is. Ezért meg kell néznünk a megnyíló helyeket az Alfa Romeónál és Williamsnél, hogy megpróbáljunk megoldást találni” – emlékeztetett arra Wolff, hogy a Formula-E bajnoka, Nyck de Vries is F1-es helyre pályázik.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: