DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Hamilton maga javára fordítaná a pfujolást

A világbajnokságot vezető brit számít rá, hogy ki fogja fütyülni a nézők egy része riválisa hazai nagydíján, de elmondta: ez is a sport része, ő pedig próbál pozitív energiát kovácsolni belőle.

Max Verstappen hazai versenye következik a Formula-1-ben, ezért a roppant kiélezett és a csapatok tekintetében puskaporosnak is nevezhető világbajnoki harc hevében arra számítanak sokan, hogy az őt három ponttal megelőző Lewis Hamilton nem a legkedvezőbb fogadtatásban fog részesülni a holland szurkolók részéről – akik már Spielbergben és Spában is rengetegen támogatták a Red Bull-os vb-aspiránst, így ez hatványozottan várható a versenynaptárba három és fél évtized után visszatérő Zandvoortban.

Verstappen a maga sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy ő nem tudja megakadályozni a szurkolókat abban, hogy kifütyüljék mercedeses ellenfelét. Hamilton a maga részéről így nyilatkozott a Formula.hu jelenlétében a várható pfujolásról:

verstappen-redbull-holland-rajongok-hun-1



„Nyilván rengeteg narancsba öltözött rajongót fogunk látni. Én sosem voltam olyasvalaki, aki kimegy egy eseményre, aztán ott pfujol, de megértem a dolgot. Láthatjuk futballmeccseken is, mennyire szenvedélyesek a rajongók, és közülük egyesek mennyire nem kedvelik az ellenfelet. De tiszteletben tartom ezt.”

„Mindig is szerettem Hollandiába utazni. Amszterdam az egyik legnagyszerűbb város. És tudom, hogy nekem is van néhány rajongóm Hollandiában, amit nagyra értékelek. Talán csak kis szeletét adják majd az itteni lelátóknak, de csodálom őket, hogy képesek ők is elviselni a pfujolást. De ilyen a sport. Próbálom ezeket az energiákat hasznosítani és pozitívvá átfordítani, majd azt a vezetésembe átültetni.”

Amikor arról kérdezték Hamiltont, ő érezte-e már úgy a Brit GP-n, hogy meg kellene kérnie a rajongókat, hogy ne fütyüljenek, így felelt a címvédő: „Szerencsére a brit szurkolók nem szoktak pfujolni. Lenyűgözők a brit rajongók. Úgy gondolom, ők csak egy nagyszerű hétvége kedvéért mennek ki. Nem hiszem, hogy hallottam volna olyat, hogy bárkit is kifütyültek a britek az én időmben – elég rövid a memóriám, de biztos vagyok benne, hogy nem történt ilyen. De általánosságban nem értek egyet vele senki irányába. Mindenki azért van itt, hogy a lehető legjobb munkát végezze. De ismétlem, ez is része a sportnak, láthatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: