DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

„Russell legyen világbajnok a Mercedesszel, majd a Williamsszel is”

Úgy tűnik, nyílt titok, hogy George Russell jövőre Lewis Hamilton csapattársaként versenyez a Mercedesnél. A Williams csapatfőnöke arra vágyik, hogy majd visszatér és velük is nyer.

Jost Capito valószínűleg már többet tud, mint az érintetteken kívül bárki más is, gyakorlatilag adottnak veszi, hogy az évad végén búcsút int a gárdának vezérpilótájuk, George Russell és Valtteri Bottas helyén folytatja a gyári Mercedes istállónál. Viccelődve meg is jegyezte, hogy a Mercedesnél halomra nyeri majd magát, aztán szeretné, ha visszatérne a grove-i gárdához és ott is szerezne néhány világbajnoki címet.

Bár a jövő évi pilótafelállást még nem jelentették be hivatalosan, szinte mindenki tényként kezeli, hogy jövőre Russellt ezüst-szürkében látjuk már. A hosszú sikertelenségi sorozat után meglódult Russell-lel a szekér, a Hungaroringen nyolcadikként végzett (Vettel kizárásának következtében borult a sorrend), Belgiumban egy rendkívül furcsa, versenynek nehezen nevezhető eseményen pedig másodikként "ért célba", köszönhetően kiváló szombati teljesítményének.

Capito álmaiban Russell visszatér a Willamshez és ott is világbajnok lesz


Jost Capito, a Williams jelenlegi vezére szerint nem is kérdés, hogy a fiatal brit világbajnoknak való. „Egyáltalán nem akarom George Russellt nálunk röghöz kötni, hiszen ő olyan pilóta, aki megérdemli, hogy olyan autót kapjon, amivel világbajnoki címeket nyerhet” – ecsetelte véleményét Capito a Channel 4 kérdésére.

„Versenyzőként egyértelműen megvannak a képességei ahhoz, hogy világbajnoki címet szerezzen, ezt a Mercedesnél pedig kétségtelenül meg tudja tenni. Meggyőződésem azonban, hogy néhány év múlva visszatér majd hozzánk és a mi csapatunkkal is világbajnok lesz” – tette hozzá viccesen a Williams csapatfőnöke.

A Williams egyébként látványosan felfelé ívelő pályára állt, mivel 2019-ben és 2020-ban rendkívül gyengén muzsikált, a két év során mindössze egyetlen pontocskát szerzett a gárda, azt is óriási szerencsével. Most azonban húsz pontot szerzett már az istálló, ami év elején, de akár még csak másfél hónappal ezelőtt is elképzelhetetlennek tűnt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: