DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sainz: Dupla futamot jövőre Spában!

Éles kritikákat kapott a vasárnapi Belga Nagydíj, elsősorban természetesen a szervezés, miközben a végsőkig kitartó rajongókat mindenki magasztalta. Egyre többek szerint járna kárpótlás nekik.

Cseppet sem lehet büszke a sport arra, ami vasárnap Spa-Francorchamps-ban lezajlott. Az „elinduljunk vagy ne?” kérdést addig-addig halasztották, míg végül majdnem négy órásra duzzadt a futam, amelyen a biztonsági autó mögötti körözésen kívül nem történt jóformán semmi, és paradox módon a leghosszabb ideig tartó legrövidebb nagydíj lett belőle.

A közvetítés képein lehetett ugyan látni rajongókat sétálgatni, talán a parkolók felé véve az irányt, de a többségük bőrig ázva is kitartott, hátha mégsem vész kárba a jegyük. Ahogy azonban végül a Belga Nagydíj elsült, joggal tűnhet kidobott pénznek az, amit a jegyre költöttek. Ezért is kezdték sürgetni többen – köztük Lewis Hamilton és Bernie Ecclestone – hogy a szervezők találjanak ki valamit a cserben hagyott rajongók kárpótlására.



Most Carlos Sainz is csatlakozott hozzájuk, aki szintén együttérez a lelátókon a semmiért órákig várakozó tömeggel. „Őszintén szólva, ez volt a legrosszabb, ami történhetett. A legrosszabbat kapták, órákig áztak az esőben, és nem kapták meg a versenyt, amit megérdemeltek volna, pedig még fizettek is ezért. Az elmúlt egy-két év nagyon nehéz volt a koronavírus miatt, ez pedig egy menekülőút lett volna, hogy egy kicsit kikapcsolódhassanak és legyen egy jó hétvégéjük” – hajtott fejet a szurkolók előtt a Ferrari pilótája is.

A kárpótlást épp ezért teljesen helyénvalónak érzi, és néhány ötlete is van, hogyan lehetne ezt kivitelezni. A hétfői versenyt ő sem tartotta volna jó ötletnek, de mint rávilágított, a jövő évi naptár még lóg a levegőben. „Sajnos az időjárás most nem hagyott minket versenyezni. Ez nem az F1 hibája, nem is a versenyzőké. Tovább kell lépnünk. Remélem, a jövőben kárpótolhatjuk a rajongókat egy jó versennyel, vagy akár egy dupla versennyel itt Spában! A pénzt pedig vissza kellene kapniuk” – üzent Sainz is a döntéshozóknak. Ez utóbbira jó esély van, a szervezők ugyanis hajlandóak tárgyalni a kérdésről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: